Přejít k hlavnímu obsahu

Valve přináší týmové samolepky za loňskou sezónu a kompletně zakazuje kouče na online zápasech

28. 1. 2021 | 08:39 Counter-Strike 2
Jako blesk z čistého nebe v noci vyšel nový CS:GO blog, který do hry přinesl nečekaný obsah. Týmy byly s mírným zpožděním oceněny za loňskou sezónu, kdy se neodehrál jediný Major, a dočkali jsme se také novinek k sezóně letošní. Ta nejzajímavější z nich ale vzbuzuje spíše negativní odezvu.
2020 RMR capsule
2020 RMR capsule

Během roku 2020 se odehrálo několik turnajů v rámci Regional Major Rankingu, které určovalo pořadí pro případný Major. Na základě toho se Valve nyní rozhodlo vydat tradiční kapsule s týmovými samolepkami, polovina jejichž výdělků poputuje přímo k týmům. Tyto kapsule jsou rozděleny na tři kategorie – Legends, Challengers, Contenders – s čímž se pojí také resetování RMR tabulek. Samolepek se podle nich dočkají i týmy, které v tuto chvíli CS:GO sekci nemají, jako jsou 100 Thieves, ESPADA nebo BOOM, ale na základě umístění v minulém roce obdrží jádra sestav i jednorázovou odměnu 600, 300 nebo 100 bodů do letošního žebříčku.

2020 RMR capsule

Všechno po resetu směřuje k PGL Stockholm Majoru, který je v plánu na říjen. Důležité změny z celkového plánu pro rok 2021, který naleznete zde, se týkají náhradníků a trenérů. Týmy nově budou moci zaregistrovat šestého hráče, takže náhradník už nebude muset být kouč v jedné osobě. Pokud však tým využije při eventu tohoto hráče, tak sice nadále obdrží odpočet bodů, ale o další body nepřijde, když se daný hráč do týmu vrátí.

Nejdůležitější novinkou je ale fakt, že nově už i při online zápasech bude v herní místnosti, na samotném serveru i na komunikačním kanále povolena pouze přítomnost hráčů. Valve dlouhodobě nesouhlasí s přílišným zapojením trenérů, který v online prostředí může celou hru i vést jako šestý hráč, proto se nyní rozhodlo tuhle možnost natvrdo utnout. Kromě trenérů se zákaz přítomnosti týká kohokoliv z týmu kromě samotných hráčů.

Valve se současně ještě jednou vyjádřilo k trestům, které za použití "coach bugu" padly loni v září. Potrestaní trenéři totiž obdrží také tresty na určitý počet Majorů a ti nejvíce provinilí se na Major už nikdy nepodívají. Podle aktuálních informací obdrželi nejvyšší trest dle vytvořené tabulky tito trenéři: Twista, Rejin, prd, Apoka, zoneR, F_1N, ellllll a B1GGY. Ostatní se musejí rozloučit s následujícími 1 až 5 turnaji kategorie Major. Tresty se však mohou v průběhu času ještě snížit, protože některým trenérům byly bany za spolupráci s ESIC snižovány.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.