Přejít k hlavnímu obsahu

Co je zač frozenův nový kapitán dexter? Dostal Renegades na špičku a předstíral, že se stal otcem

13. 2. 2021 | 19:54 Counter-Strike 2
Mousesports před pár dny oznámili příchod nového in-game leadera dextera, který dosud působil pouze v australských týmech. Jaká je vlastně jeho minulost a čím si zasloužil místo v Mouz?
dexter mouz
dexter mouz

Od roku 2019 patřil mezi byl hlavním stavebním kamenem celku mousesports velezkušený in-game leader karrigan, který svůj tým dokázal dovést až na 2. místo světového žebříčku. Teď se však po dvou letech rozhodl tým opustit a Mouz tak museli řešit, kdo zaplní prázdné místo.

Novou posilou mousesports se nakonec stal australský IGL dexter, který rozhodně nepatří mezi nejznámější tváře ve světě CS:GO. Co však je vlastně nový frozenův spoluhráč zač a čím si vysloužil místo v týmu?

Dexter se začal angažovat na australské scéně v roce 2015, kdy se s týmem SYF představoval na lokálních turnajích. Poté šla jeho kariéra směrem vzhůru a hned další rok dokonce zamířil do Ameriky, kde si spolu s krajánky zahrál v týmu Winterfox. I když v USA strávil jen necelý půlrok, toto angažmá výrazně ovlivnilo jeho kariéru.

Po návratu do Austrálie se usídlil v týmu Grayhound, který se velmi rychle stal australskou jedničkou a začal vystrkovat růžky i na evropské scéně. Navíc si tým díky svému sympatickému vystupování zajistil velkou přízeň fanoušků a tým po dvou letech zamířil do prestižní organizace Renegades.

Grayhound
Grayhound
Foto: Reddit

To už patřil dexter mezi hvězdy a zkušeného in-game leadera se snažila zlákat řada zahraničních celků. Ten však nechtěl svou rodnou zemi opustit, aby se mohl starat o svého syna. Akorát, že vůbec. Dexter tuto informaci vypustil jako vtip, jenže o tom téměř nikdo nevěděl. Komunita i experti tak žili s vědomím, že dexter do Evropy prostě nezamíří. 

O to větší pak byl šok, když australský IGL po dlouhých měsících světu oznámil, že se skutečně jedná jen o vtip, který vypustil, aby stále nemusel odpovídat na otázku proč nechce pryč z Austrálie. Na toto zjištění dokonce reagoval i australský analytik SPUNJ, který se pořádně rozohnil v podcastu HLTV Confirmed.

I přes to všechno si nakonec dexter svou budoucnost rozmyslel a jak už dnes víme, tak nakonec zamířil do mousesports. Jeho minulost se s ním táhne i teď a dexterův "syn" už je zkrátka meme. Legraci si z něj udělal na Twitteru i jeho současný spoluhráč ropz.

Viděl jsem dextera, jak se hádá se svým děckem na letišti. Jeho kluk stál na letišti se slzami v očích a dexter mu stále opakoval "jsi do ****" a "přestaň ničit mé sny".

Není ale pochyb, že je dexter na svou evropskou štaci naplno připravený. Očekávání jsou navíc obrovská, dexter loni dovedl Renegades k vítězství všech turnajů, které se v Austrálii uskutečnily, k tomu navíc získal druhé místo na DreamHack Open Liepzig

Premiéru dextera v týmu mousesports tak bude sledovat spousta lidí s velkou pozorností. Je otázkou, jak se mu bude dařit, přeci jen je to již víc než rok, kdy si zahrál mimo Austrálii. Odpověď na tuto otázku se dozvíme již v úterý, kdy mousesports začnou IEM Katowice právě proti Renegades.

Štítky: mousesports, dexter
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.