Přejít k hlavnímu obsahu

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš? Karrigan se oficiálně vrací do FaZe

15. 2. 2021 | 12:05 Counter-Strike 2
Dlouho očekávaný přesun je konečně hotový. Karrigan se dnes dopoledne oficiálně rozloučil s mousesports a hodinu poté byl přivítán v kádru FaZe Clan. Místo mu uvolnil olofmeister, který svůj konec oznámil o den dříve.
FaZe karrigan
FaZe karrigan

O této rošádě se hovoří už od konce minulého roku. Finn 'karrigan' Andersen je po odchodu Nikoly 'NiKo' Kovače opět ve FaZe vítaný, takže při konci smlouvy v mousesports měl další variantu, kam by mohl své další kroky směřovat. Pro mousesports byla loňská sezóna postupným sešupem, karrigan se tak ve svých 30 letech rozhodl vyhledat nový impulz. Myšáci si na jeho místo vyhlédli Christophera 'dexter' Nonga, u kterého se ale čekalo na moment, kdy bude moci opustit Austrálii a připojí se k týmu v Evropě. Podle dostupných informací končila karriganovi smlouva v mouz v březnu, nakonec se však nemuselo vyčkávat až do jejího konce.

Jeden z nejzkušenějších in-game leaderů na scéně se tak vrací do organizace, kterou již vedl v letech 2016 až 2018. FaZe se v této éře dostali na čelo světového žebříčku a vyhráli celkem sedm velkých eventů. Karriganovi se podařilo vybudovat funkční celek také z mousesports, což opět potvrdilo jeho kvality. Při návratu do FaZe se však potká s jediným hráčem, kterého z dřívějška pamatuje, a to s Håvardem 'rain⁠' Nygaardem. Vedle toho se však očekává také návrat trenéra Roberta 'RobbaN' Dahlströma, jemuž za měsíc vyprší jeho ESIC ban.

Současné složení FaZe Clanu skrývá opravdu velký potenciál, jak ukázal Twistzz hned při své premiéře. Při rozloučení s olofmeisterem to legendárnímu Švédovi sice pálilo jako zamlada, dá se však očekávat, že s příchodem nového kapitána a přesunem coldzery do volnější role budou FaZe ještě daleko silnější. Jen čas ukáže, co s týmem dokáže karrigan nyní vymyslet. První náznaky uvidíme již za pár dní, karrigan si obnovenou premiéru zažije na oblíbeném turnaji IEM Katowice. Olofmeister si oproti tomu užije další odpočinek, v tuto chvíli však není známo, jestli ten definitivní. Oficiální konec hráčské kariéry tento 29letý hráč, který je jediným Švédem, jenž nechyběl ani na jednom Majoru, zatím neoznámil. Těžko nyní odhadovat, kam jeho další kroky mohou vést.

Karriganovi naopak třeba popřát, aby jej nepostihlo pořekadlo, že „dvakrát nevstoupíš do stejné řeky.“ Vyprávět by o tom nejlépe mohl Ladislav 'GuardiaN' Kovács, kterému druhé angažmá v Natus Vincere absolutně nevyšlo.

Nové složení FaZe Clanu od IEM Katowice:

 Norsko Håvard 'rain' Nygaard
 Brazílie Marcelo 'coldzera⁠' David
 Lotyšsko Helvijs 'broky' Saukants
 Kanada Russel 'Twistzz' Van Dulken
 Dánsko Finn 'karrigan' Andersen

Štítky: FaZe Clan, karrigan
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.