Přejít k hlavnímu obsahu

Fanoušci LoLka mohou slavit, mezinárodní turnaj MSI se letos uskuteční!

2. 3. 2021 | 13:11 League of Legends
Před rokem odstartovala koronavirová pandemie, která počínaje CS:GO turnajem IEM Katowice také zamezila konání jakýchkoliv offline esportových turnajů. Velkou nadějí jsou však League of Legends turnaje, v oblíbené MOBA hře se totiž loni dokonce odehrál i světový šampionát v Číně a v mezinárodních kláních se bude pokračovat i letos.
MSI 2021
MSI 2021
Zdroj: Riot Games

Koronavirová pandemie před rokem zamezila vyvrcholení jarních sezón všech světových lig před živým obecenstvem, což platí dodnes, kdy probíhají nejdůležitější lokální zápasy čistě online. Zrušeno musel také být druhý největší turnaj roku, tedy Mid-Season Invitational, který uprostřed každého ročníku přinese měření sil těch nejlepších zástupců všech světových regionů. Světový šampionát už se ale uspořádat podařilo, na což Riot Games nyní navážou návratem oblíbeného MSI, které letos chybět nebude. A uskuteční se dokonce v Evropě!

Místem konání Mid-Season Invitational 2021 bude Reykjavík, hlavní město Islandu. Ostrovní stát na severu Evropy patří v boji s koronavirem k absolutní špičce, kromě dvou krátkodobých vln se zde pohybují řády nakažených maximálně do 10 osob za týden. Ačkoliv se před diváky hrát nebude moci, tak si pořadatelé vybrali opravdu dobře. Offline prostředí vždy dodá hráčům extra motivaci předvádět ty nejlepší výkony, a těšit se tak můžeme na špičkový turnaj v aréně Laugardalshöll, která je známá díky šachovému mistrovství před 49 lety.

Co se týče formátu, tak ten bude letos rozdělený na tři části. Zrušena přitom byla předkola! Všech 12 účastníků bylo rozděleno do čtyř košů, z kterých budou vylosovány tři skupiny. Z každé postoupí dále dva nejlepší týmy a tato šestka se pak ve druhé fázi utká o postup do finálového Single Elimination pavouka pro TOP 4. Evropa byla spolu s Čínou a Jižní Koreou umístěna do prvního koše, takže věříme, že šance na postup máme vysoké.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.