Přejít k hlavnímu obsahu

Ženy patří do kuchyně! Co na kontroverzní tweet od Burger Kingu říká Pokimane?

10. 3. 2021 | 20:29 Twitch.tv
Nikdo by asi nečekal, že se o Mezinárodní den žen stane nejvíce diskutovaným tématem zrovna Burger King. Populární fast food řetězec se pokusil všem ženám popřát poněkud kontroverzním tweetem, který akorát všechny popudil. Svůj názor na celou věc vyjádřila mimo jiné i oblíbená streamerka Pokimane.
Pokimane
Pokimane
Zdroj: YouTube: Pokimane

V pondělí 8. března se po celém světě slavil Mezinárodní den žen, který se ani letos neobešel bez nějakého toho přešlapu. Oblíbený fast food řetězec Burger King se stal právě v tento den absolutním virálním poté, co se s veřejností podělil o svůj nevhodný tweet: „Ženy patří do kuchyně.“ Jak se dalo čekat, samotný příspěvek rozpoutal bouři rozčilených komentářů, a to napříč všemi sociálními sítěmi. Veřejnost dokonce donutila Burger King tento tweet odstranit.

Původní tweet
Původní tweet
Zdroj: Twitter

Je jasné, že samotný výrok už na první pohled pohorší mnoho lidí, proto si všichni pokládali otázku, proč by něco takového Burger King vůbec dělal? Odpovědi se jim dostalo nedlouho poté, i když místo řádné omluvy jsme se spíše setkali se snahou celou tuto situaci pofidérně vysvětlit. Burger King údajně na nikoho neútočil, ale právě naopak se snažil rozšířit povědomí o tom, že v restauracích chybí šéfkuchařky.

Jak se dalo čekat, tento pokus o vysvětlení kuriózního tweetu moc nevyšel a veřejnost, včetně známých jmen, se nebála vyjádřit své nesouhlasné názory. O svůj úhel pohledu se nezapomněla podělit ani hvězda Twitche, Imane 'Pokimane' Anys, jež se dokonce rozhodla na toto téma nahrát celé video na YouTube. I když se jedná o jedno z odlehčených videí, i tak je vidět, že oblíbenou streamerku celý kousek naštval. Pokimane je totiž toho názoru, že celý tento PR kousek byl plánovaný a měl zkrátka za úkol vyvolat umělou senzaci. 

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Pokimane, Burger King