Přejít k hlavnímu obsahu

Titul ze Snow Sweet Snow #2 si odnesli skvěle hrající HAVU. Mají na posun do Tier 1?

11. 3. 2021 | 11:55 Counter-Strike 2
Druhé vydání turnaje Snow Sweet Snow zná svého vítěze. 44 tisíc amerických dolarů získává finský celek HAVU, který si v semifinále poradil s Winstrike a následně ve finále i s AGO, přemožiteli českých SINNERS nebo švédských Ninjas in Pyjamas.
xseveN
xseveN
Zdroj: HLTV.org

Jak už jsme informovali dříve, ve čtvrtfinále play-off Snow Sweet Snow #2 jsme byli svědky toho, jak za sebou postupně vypadávají Sprout, NiP, Cloud9 i Gambit Esports a na jejich úkor do semifinále postupují HAVU, AGO, Winstrike a Copenhagen Flames. Tato čtveřice si to rozdala v boji o celkového šampiona a nejvíce se dařilo právě finskému celku. Ten tak dokončil svoji spanilou jízdu, v celém turnaji si odnesl skóre 7:0 a vítěznou šňůru, která trvá od 22. února, protáhl na skvělých 15 zápasů!

HAVU svoji cestu za titulem začali v semifinálovém duelu proti Winstrike. Po první prohrané mapě Train se vzchopili, Mirage byla naprosto v jejich režii a na Dust II dokončili svůj skvělý comeback! Jejich finálovým soupeřem se stal polský celek AGO, jenž si poradili s Copenhagen Flames obdobně 2:1.

Závěrečný boj o 44 tisíc dolarů byl celý ve skandinávské režii, výrazně tomu opět pomohlo bývalé duo z ENCE, Jani "Aerial" Jussila a Sami "xseveN⁠" Laasanen. Tito dva hráči byli klíčovými v celém průběhu turnaje a zvláště pak v tomto velkém finále. Druhý zmiňovaný si na celkově 18 mapách připsal výborný rating 1,32 a stal se dokonce nejlepším hráčem celého Snow Sweet Snow #2!

Nejdříve se začalo hrát na mapě Nuke, kde za teroristickou stranu předváděl Aerial skvělé výkony, zabíjel své protivníky jak na běžícím pásu a ve druhé půlce tomu nebylo jinak. HAVU jasně vyhráli 16:8. Na druhou mapu pak vlétli jako uragán a pohotově se ujali vedení 7:1. AGO sice dokázali manko stáhnout na 6:9 z jejich pohledu, ve druhé půlce ale zazářil xseveN a Finové si opět vybojovali pohodlný náskok. Za stavu 15:11 pak předvedl Lasse "ZOREE" Uronen nádherný 1v3 clutch a společně se svými spoluhráči mohl začít slavit jejich první velké vítězství. A z jejich výkonů to navíc vypadá, že jsou opravdu klidní na mušce a další úspěchy budou zcela jistě přicházet!

Snow Sweet Snow #2: play-off pavouk
     Německo Sprout1         
  Finsko HAVU2 Úterý 9:00   Finsko HAVU 2      
 Pondělí 15:00   Finsko HAVU2         
  Polsko Anonymo0    Středa 12:00   Finsko HAVU2   
     World Cloud91         
  Rusko Winstrike2 Úterý 15:00   Rusko Winstrike1      
 Pondělí 18:00   Rusko Winstrike2         
  Brazílie MIBR0       Středa 18:00   Finsko HAVU 
     Rusko Gambit1         
  Bělorusko Nemiga0 Úterý 18:00   Dánsko CPH Flames1      
 Pondělí 9:00   Dánsko CPH Flames2         
  Dánsko CPH Flames2    Středa 15:00   Polsko AGO0   
     Švédsko NiP1         
  Česká republika SINNERS0 Úterý 12:00   Polsko AGO2      
 Pondělí 12:00   Polsko AGO2         
  Polsko AGO2            
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.