Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda se vrací! Doublelift bude znovu reprezentovat TSM

12. 3. 2021 | 11:52 League of Legends
Přestože jeho hráčská kariéra už skončila, tak se Doublelift rozhodl své jméno i nadále spojovat s organizací TSM. Tentokrát jako tvůrce obsahu pro tuto legendární severoamerickou organizaci.
TSM Doublelift
TSM Doublelift
Zdroj: Riot Games

Na začátek by bylo dobré říct si něco o Doubleliftovi samotném.

Už jako malý kluk měl rád hry, ale vyrůstal v době, kdy ještě esport jako takový nebyl brán příliš vážně. On sám svému snu věřil, ovšem jeho rodiče ne a po jedné hádce se Doublelift ocitl bez střechy nad hlavou. V té samé době už byl dobře známý v League of Legends komunitě a Travis Gafford mu nabídl, že se může zabydlet u něj doma. Tady to vše začalo a zbytek už je historie.

Doublelift začínal na roli supporta, kde se proslavil na svém Blitzcrankovi. Postupem času se ovšem přesunul do pozice AD Carry, tak začala jeho skutečná profesionální kariéra.

Doublelift začal svoji kariéru v CLG, kde získal nálepku “trashtalkera”, která mu dovolovala říct jakýkoliv kritický názor na kohokoliv na profesionální úrovni. V roce 2016 se přidal k týmu TSM, který měl jednu z nejsilnějších sestav, jakou kdy Severní Amerika viděla.

Tady už bohužel přichází Doubleliftovo prokletí. Ačkoliv byl nejlepším severoamerickým AD Carry v historii League of Legends, tak nedokázal nikdy na mezinárodních turnajích postoupit ze základních skupin až na jednu výjimku, ke které se dostaneme o kousek dále. Po nevydařeném vystoupení na Světovém šampionátu se Doublelift rozhodl si poprvé naplno vyzkoušet roli streamera, ovšem ke konci jarní části se přidal k Team Liquid, aby jim pomohl zachránit se v lize před sestupem a nakonec do TL přešel natrvalo. 

Právě zde zažil nejlepší chvíle své kariéry. Ať už to byly čtyři tituly LCS, nebo právě jedna účast ve finále MSI 2019, kde naneštěstí pro něj prohrál proti G2 Esports. Bohužel zde také zažil pravděpodobně nejhorší situaci svého života. V roce 2018, po vítězství v semifinále jarního playoff se Doublelift dozvěděl, že jeho matka byla zavražděna jeho bratrem. Doublelift i přes tuto situaci nastoupil v příštím týdnu do finále LCS, které vyhrál a celá komunita ho obdivovala za to, že dokázal i přes takou situaci zůstat klidný a předvést nejlepší výkon jaký dokázal.

V roce 2020, který byl poznamenán pandemií Covid-19 se Doubleliftovi nedařilo a nebyl schopen najít motivaci k lepším výkonům, právě i přes absenci fanoušků ve studiu LCS a nakonec se na poslední sezonu ještě v roli hráče rozhodl vrátit do TSM.

 

Tady vrátil fanouškům TSM jakousi naději, protože dokázal tým pozvednout a dokonce s nimi vyhrát letní část LCS a kvalifikovat se tak na světový šampionát. Po této sezóně Doublelift ukončil hráčskou kariéru a věnuje se právě streamování ať už svých her, nebo “co-streamování” LCS s různými hosty v podobě bývalých nebo současných hráčských legend. Nově se oficiálně přidal pod TSM jako tvůrce obsahu, ale vždycky bylo jasné, že do rodiny TSM patří tak či tak. 
 

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.