Přejít k hlavnímu obsahu

Základní část 3. Hitpoint ligy jde do finále, kdo postoupí do play-off?

16. 3. 2021 | 13:18 League of Legends
Třetí nejvyšší liga česko-slovenského soutěžního League of Legends má před sebou poslední hrací den základní části, o postupujících dosud není rozhodnuto.
Hitpoint
Hitpoint
Zdroj: Hitpoint

V letošním roce nově pořádaná třetí divize Hitpoint Masters nabídne v úterý poslední kolo základní části. Po dvou intenzivních týdnech hraní, kdy týmy čekaly každé úterý, čtvrtek a sobotu dvě utkání, se tabulka uzavře.

Tabulka 3. Hitpoint ligy
Tabulka 3. Hitpoint ligy
Zdroj: Leaguepedia

Gifted Gaming a akademie druholigového celku Gaming Team Kravaře mají jistotu nejhůře druhého místa, ale boj o titul mistra základní části slibuje zajímavou podívanou. Nejlepší dva týmy se totiž v posledním kole postaví proti sobě. Pokud Gifted zvítězí, vzhledem k úspěchu v minulém duelu obou týmu budou mít jistotu první příčky, pokud jim GTK porážku oplatí, bude pozornost upřena na poslední zápas a případný tie-braker.

Postup si vybojovali Gunrunners, Rulers a Team Gravity, kteří se již mohou připravovat na vyřazovací zápasy a vyhnout se stresu posledního hracího kola. Týmy si ovšem budou chtít před play-offs zajistit co nejlepší vstupní pozici a naladit se na vítěznou vlnu, nelze tedy očekávat, že utkání vypustí.

Výsledky 3. Hitpoint ligy
Výsledky 3. Hitpoint ligy
Zdroj: Leaguepedia

Nejzajímavější a stále nerozhodnutá je situace na spodu tabulky, o poslední postupové místo zabojují Repre Gold a NecroRaisers. První zmíněná organizace, finalista nejvyšší Hitpoint ligy v zimním splitu minulého roku, do třetí divize vstoupila se sestavou velmi mladých nováčků a po úspěšném začátku ligy, kdy si z prvního dne odnesla skóre 2:0, se nyní musí strachovat o samotný postup. V posledním kole se utká právě s NecroRaisers. Spodní příčku okupuje akademie Dynamo Esports, která zatím dosáhla na jediné vítězství.