Přejít k hlavnímu obsahu

Nová sezóna Virtual GP začíná už v úterý v 19 hodin

15. 3. 2021 | 20:00 Virtuální závody
Konečně jsme se dočkali a další sezóna Mercedes-Benz Virtual GP je tady. První úvodní závod letošního ročníku hostí italská Imola, sledovat ho můžete živě online i s českým komentářem rovnou na čtyř různých streamech na Twitchi, YouTube i Facebooku v úterý od 19:00 nebo na O2 TV Sport ve čtvrtek od 16:30.
VGP Imola
VGP Imola
Zdroj: Virtual GP

Loňský ročník šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP nám přinesl po pěti letech nový simulátor iRacing, s kterým se v průběhu sezóny museli jezdci popasovat. Navíc jsme poprvé mohli sledovat online závody i televizní přenosy na obrazovkách O2 TV Sport. Stejně jako minulý rok, i tento se o vítězi Virtual GP rozhodne v průběhu roku během celkových dvanácti závodů na okruzích napříč celým světem. Na startu prvního letošního závodu se objeví přesně 22 jezdců z 11 stájí s vozy Mercedes-AMG GT3, s kterými budou závodníci jezdit první polovinu celé sezóny. Zbylých šest okruhů dojedou ve formulích z americké série IndyCar Dallara IR18 s pohonnými jednotkami Mercedes-Benz, uvidíme tedy, komu bude jaké vozidlo sedět lépe.

Na rozdíl od loňského ročníku se tentokrát bohužel neobjeví vynikající jezdec a vítěz titulu Simon Kovačič, ani jeho velký závodní rival Martin Štefanko. Stále jsou tu ale jezdci jako Erik Vizi, Petr Kužela a velká motivace pro řadu nadějných nováčků jako Lubomír Moric, Lukáš Podstata, Martin Nejedlík, Michal Matoušek a mnoho dalších. Uvidíme, komu se bude dařit nejlépe během typického prvního závodu v italské Imole, kde to naposledy bylo napínavé až do úplného konce. Doufejme, že i letos náš čeká opravdu strhující podívaná.

Imola
Imola
Zdroj: Virtual GP

Komentování prvního závodu sezóny Mercedes-Benz Virtual GP 2021 se ujme osvědčená dvojice Pavel Fabry a Marek Slezar, závod by měl trvat okolo 55 minut a živý přenos budete moct sledovat v úterý 16. března od 19 hodin buďto na kanálech Virtual GP na sítích Twitch, YouTube a Facebook, nebo nově i na Twitch kanále PLAYzoneUP. Kromě toho proběhne ve čtvrtek od 17:30 i televizní premiéra na O2 TV Sport, tak nezapomeň alespoň na jednom z kanálů sledovat nejkvalitnější a divácky nejatraktivnější virtuální závody v Česku a na Slovensku. Kompletní harmonogram sezóny 2021 i se závodními okruhy najdeš v grafice níže, tak si to zapiš do kalendáře.

VGP harmonogram
VGP harmonogram
Zdroj: Virtual GP
Zdroj: virtualgp.cz
Štítky: Virtual GP
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.