Přejít k hlavnímu obsahu

OG opět sahají do sestavy, na lavičku putuje i ISSAA

16. 3. 2021 | 16:54 Counter-Strike 2
Teprve pár týdnů zpět se OG rozhodli poslat na lavičku NBK, teď přichází k další změně. Ze základní sestavy mizí další hráč, tentokrát ISSAA.
ISSAA
ISSAA
Zdroj: Twitter @ogcsgo

Evropský celek OG, který vede populární finský IGL Aleksi "aleksib" Virolainen, opět sahá ke změně v sestavě. Po nedávném odchodu Nathana "NBK" Schmitta míří na lavičku další hráč, tentokrát je jím Jordánec Issaa "ISSAA" Murad. Ten se benchnul po vzájemné dohodě s týmem po špatných výsledcích z posledních měsíců.

ISSAA byl nejvíce kritizovaným hráčem evropského týmu. Jak však prozradil kapitán aleksib v podcastu HLTV Confirmed, největším problémem byl ping, který jordánskému hráči rozhodně v jeho výkonech nepomohl. Tým tak chtěl počkat na návrat LAN turnajů, který by problém vyřešil. K tomu však nakonec po špatných výkonech na IEM Katowice a ESL Pro League nedošlo.

Nebylo to snadné rozhodnutí, protože ISSAA je respektovaná osoba a vždy dělal pro tým to nejlepší. Po dlouhém přemýšlení začalo být jasné, že aby se ISSAA i OG dokázali zlepšovat, jsou potřeba změny a naše cesty se musí rozdělit. Je nám líto, že nemůže s Issou vymyslet optimální řešení, protože ve své kariéře vždy ukazoval, že vždy dokáže patřit mezi nejlepší hráče na serveru. Bude nám chybět a přejeme mu v kariéře jen to nejlepší.

– Casper "⁠ruggah⁠" Due, coach týmu OG.

Náhradu za Issu i NBK momentálně OG hledají, na tryout před následujícím turnajem mají téměř měsíc. V ESL Pro League za Francouze zaskakoval Dán niko, který s týmem jedná o podpisu smlouvy. Na hráčském trhu je však plno zajímavých hráčů, na jména nových posil si tak musíme ještě počkat.

Současná sestava týmu OG:

 Finsko Aleksi "⁠Aleksib⁠" Virolainen
 Velká Británie Mateusz "⁠mantuu⁠" Wilczewski
 Dánsko Valdemar "⁠valde⁠" Bjørn Vangså
 Dánsko Nikolaj "⁠niko⁠" Kristensen (stand-in)

 Dánsko Casper "⁠ruggah⁠" Due (coach)

Štítky: OG, nbk, ISSAA
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.