Přejít k hlavnímu obsahu

Populární polský Twitch streamer dostal ban po obdržení pozvánky s nevhodným obsahem

18. 3. 2021 | 19:11 Všechny hry
Populární polský bavič a streamer na platformě Twitch H2P_Gucio dostal dva bany za méně než šest dní. Osudným se mu stalo pozvání do hry šachu, kde byla na profilovém obrázku odhalena hruď ženy.
Gucio
Gucio
Zdroj: dexerto.com

Populární polský streamer, který teprve nedávno překonal hranici čtvrt milionu sledujících, dokázal za méně než týden obdržet dva bany na platformě twitch. V obou případech se jednalo o podobnou věc, kdy na stránce chess.com obdržel od neznámého hráče s nevhodným profilovým obrázkem pozvánku na partičku šachu. Při prvním incidentu dostal Gucio pozvánku zrovna, když se nacházel v koupelně. Při druhém banu se soustředil na právě probíhající hru, avšak ihned při zaznamenání nevyhovující pozvánky zakryl místo webkamerou. Bohužel ani přes relativně rychlé vyřešení situace se banu nevyhnul. 

Tenhle případ si můžou fanoušci Twitche spojit hned s několika dalšími příklady, protože diváků co se snaží donutit streamera rozkliknout nevhodný na streamu stále přibývá. V zahraničí je nejznámější případ švédského streamera Forsena, který na streamu nechtíc ukázal nevhodný giph právě od jednoho z diváku. Za tento přestupek si odnesl ban na dobu neurčitou, ten mu byl však po měsíci odstraněn.

Nám nejznámějším případem je nicméně bezesporu již několikátý ban jednoho z největších českých streamů Opat04. Incident je téměř totožný, jako ten ze sousedního Polska. Opat se po svém několikaměsíčním zákazu streamování vrátil na Twitch a hned první den překonal svůj osobní rekord v počtu diváku, dokonce to vypadalo, že se ze svých předchozích banů poučil, neboť si dával velký pozor na každou věc, co na streamu udělal. Ani to mu nepomohlo a díky pozvánce s nevhodným profilovým obrázkem dopadl stejně nešťastně, jako polský streamer. Naneštěstí pravidla Twitche jsou nekompromisní.

Zdroj: Zdroj