Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS jsou fuč, kdo je nahradí na trůnu? Vsaďte si na šampiona Tipsport COOL ligy

19. 3. 2021 | 12:44 Counter-Strike 2
HAL3000 MČR Tour je za námi a nastal ten správný čas pro devátou sezónu Tipsport COOL lig. Soutěž o dvou ligách nabídne dlouhé týdne plné zápolení a na vás čeká také pravidelná porce komentovaných přenosů. Oblíbená dlouhodobá soutěž vzniká i letos za podpory společnosti Tipsport, u které si starší 18 let mohou nyní vsadit na nového šampiona.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Devátá sezóna 1. Tipsport COOL ligy vypukne v sobotu 20. března. Těšit se můžete na čtveřici zápasů, kterou vás provede komentátorské kvarteto Shadye a Bananides, huhy a Joshua, stejně jako stabilní analyst desk ve složení Lelek a Greener. Tato sobota ukáže v akci všech osm účastníků – kdo má ale v lize jaké šance na úspěch? Pojďme se před preview 1. kola ještě zaměřit na kurzovou nabídku sázkové kanceláře Tipsport na nového šampiona.

Po odhlášení SINNERS Esports se fanouškům starším 18 let, kteří rádi sází, otevřely nové příležitosti. Sázkové příležitosti na nového krále Tipsport COOL ligy už nejsou tak jednoznačné, kdy na velkého favorita je kurz opravdu nízký a zbytek je bez výjimky pasován do role outsidera. I přesto však v současné nabídce najdeme tým, který odskakuje od ostatních. Na vítěze deváté sezóny je možné si vsadit do soboty 11:00, takže příliš neotálejte.

Tipsport
Tipsport
Zdroj: tipsport.cz

Číslem jedna je podle expertů sázkové kanceláře tým Entropiq, u kterého se nejvíce počítá s tím, že naváže na formu z HAL3000 MČR Tour, kde si počínal dominantně a jako jediný opravdu zatopil i SINNERS. Největší favorit této sezóny je oceněn kurzem 2.20. Další trio největších konkurentů se pak pohybuje okolo dvojnásobku této hodnoty. Sampi.Tipsport, eSuba a ENTERPRISE esports jsou seřazeni v těsném sledu, záležet bude hlavně na tom, jakou tendenci budou mít jejich výkony vůči aktuální formě. Například Sampi se totiž v HAL3000 MČR Tour rozbíhali pomalu, ale následně dokráčeli až ke třetímu místu. ENTERPRISE nepostoupili ze skupiny, ačkoliv od jejich nové sestavy se čekají velké věci, zatímco eSuba bude oproti dřívějším rokům spíše v roli černého koně.

Další "tier" kurzové nabídky ukrývá dvě organizace, které se zachránily v baráži po osmé sezóně, ačkoliv pro letošní sezónu představily nové sestavy. ECLOT a Dark Tigers určitě nebudou bez šance zabojovat o nejvyšší příčky, přímý boj o titul nového krále se ale příliš neočekává. Současně se ale musí počítat s tím, že ECLOT i DTG budou mít jednorázově šanci trápit naprosto každého. Tím se už dostáváme k největším outsiderům, tedy DEFEATERS a eEriness MARVO, kteří jsou oceněni kurzem rovných 40. Troufneme si říct, že pro tyto týmy by byl úspěch už jen samotný postup do play-off, a pokud někdo tohle vyzkouší, tak půjde spíše o srdcaře či fanouška.

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.