Přejít k hlavnímu obsahu

Akademie ECLOT zaskočila favority a postupuje do finále Challengers, o titul se utká s Vikingekrig

22. 3. 2021 | 21:30 League of Legends
Druhá nejvyšší liga má za sebou vyvrcholení losers bracket, oproti předpokladům místo ve finále vybojovala ECLOT Academy, největší favorit na vítězství končí třetí.
Hitpoint Challengers
Hitpoint Challengers
Zdroj: Hitpoint

Po víkendu známe vítěze nejvyšší česko-slovenské soutěže Hitpoint Masters (o které si můžete přečíst zde), ale také druhého finalistu Hitpoint Challengers. Je jím ECLOT Academy, která se po čtvrtém místě v základní části a neúspěchu ve čtvrtfinále proti akademii Dark Tigers probojovala ze spodní částí pavouka.

A cesta do finále skutečně nebyla jednoduchá. Nejprve si ECLOT poradil s překvapením sezóny Team Universe ve čtyřech zápasech. Následně dokázal vyřadit zkušený a sehraný Gaming Team Kravaře, kteří tak zopakovali své umístění z minulého ročníku a končí čtvrtí. Ta nejtěžší zkouška ale čekala ve finále losers bracket, šance na reparát proti dominantnímu celku základní části Dark Tigers Academy. Tygři nenastoupili v ideálním rozpoložení po prohře 0:3 v semifinále s Vikingekrig, ovšem posíleni sebevědomím z poslední série proti ECLOT, kterou ovládli poměrem 3:0.

Hitpoint Challengers play-off
Hitpoint Challengers play-off
Zdroj: Leaguepedia

Už první mapa ale ukázala, že se tento scénář opakovat nebude. ECLOT hru naprosto ovládli, o čemž nejlépe svědčí dominance 21:5 v počtu zabití v jejich prospěch, stejně jako všechny objektivy a pouze jedna ztracená věž. Druhá hra pak stejně dominantním způsobem patřila Dark Tigers, třetí opět ECLOT. Série se nesla ve znamení tempa a snowballu, vítězil ten tým, který si dokázal získat výhodu jako první. To neplatilo ve hře čtvrté. Tu rozehráli lépe ECLOT a vypadalo to, že o postupu je rozhodnuto, Dark Tigers ovšem tváří v tvář vyřazení ukázali odhodlání a skutečnou sílu týmu, hru otočili z deficitu 5 tisíc goldů a série mířila do rozhodující mapy. Ta byla strhující, trvala 42 minut, přinesla 56 zabití, 7 draků a 3 Barony. A právě především kontrola nad těmito objektivy přinesla akademii ECLOT vítězství a překvapivý postup do finále po vynikající Bo5 sérii.

V něm se utkají s Vikingekrig, jejichž cesta do finále byla o poznání přesvědčivější, ve dvou Bo5 vikingové ztratili pouze jednu mapu a jsou považováni za favorita. Podaří se ECLOT Academy opět zaskočit silného soupeře a dotáhnout svou překvapivou cestu až k vítězství v soutěži? Finále Hitpoint Challengers sledujte ve středu od 18 hodin na oficiálním kanále Hitpointu.