Přejít k hlavnímu obsahu

Obvinění ze sexuálního zneužití už bylo přespříliš a Gross Gore byl permanentně zabanován

24. 3. 2021 | 12:00 Twitch.tv
Streamer s přezdívkou Gross Gore byl na Twitchi permanentně zabanován kvůli obviněním ze sexuálního napadení a obtěžování. Dále byl obviněn za rasismus a homofobii, kterou projevoval začátkem předminulého týdne. Twitch nadobro odstranil i jeho status partnera.
Gross Gore
Gross Gore
Zdroj: Gross Gore

League of Legends streamer Ali "Gross Gore" Larsen v polovině března uveřejnil na subreddit /r/RoastMe fotografii, u které členové komunity ihned upozornili na seznam obvinění proti němu za poslední roky. Nemohlo tak následovat nic jiného než bleskurychlé smazání. Gross Gore na situaci zareagoval také videem na svém YouTube kanále, kde se omlouvá za to, jak se choval, a podrobně rozebíral některá obvinění. Podle všeho je obvinění se sexuálním obsahem několik let staré a týkalo se streamerky Celestie Vega. Komunita se však podle obsáhlého seznamu všemožných incidentů podivuje nad tím, že dodnes mohl streamovat pro tisíce diváků.

„Vím, že mi někteří lidé možná neodpustí. Chci abyste pochopili, že lidé se mění. Za ta léta jsem se toho hodně naučil a teď mám velmi pozitivní myšlení,“ řekl ve svém videu Larsen. I přes tuto omluvu s ním však Twitch ukončil veškerou spolupráci. Zástupce platformy pro žurnalistu Roda Breslau uvedl, že bezpečí komunity je nejvyšší prioritou, což se týká naprosto všech streamerů, a to bez výjimky. Krátce po banu uveřejnil Gore video na svém Twitteru, které naléhalo na Twitch, ale jeho kariéra streamera bude nejspíše pokračovat na YouTube. Podle reakcí jeho fanoušků to totiž vypadá, že si obecenstvo najde kdekoliv, i když má za sebou řadu prohřešků.

Součástí celého příběhu a začátek konce anglického streamera na Twitchi může být i příspěvek na subredditu r/meToo z konce ledna. Jedna z dotčených žen zde formou nově založeného "throwaway" účtu popisuje konkrétní situace a dokládá k nim i důkazy. To vše s prosbou o pomoc, jak vše dostat k zástupcům Twitche, aby se tím začali zabývat, protože platforma nemůže donekonečna chránit streamery, kteří překročili čáru, a to ne jednou. V případě Gross Gore se navíc dá hovořit minimálně o hraničení se zákonem. V minulosti už jeden neurčitý ban na delší dobu Gore měl, vzhledem k reakci Twitche výše by ale tenhle měl být finální tečkou.

Štítky: Gross Gore