Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS jsou ve formě a po výhře nad Sprout postupují do play-off Snow Sweet Snow

2. 4. 2021 | 11:50 Counter-Strike 2
První dva turnaje série Snow Sweet Snow byly pro SINNERS Esports součástí každodenního snažení, kdy skoro každý den měli nějaký turnaj. Ve třetím případě si už ale díky postavení v HLTV žebříčku vysloužili pozvánku do hlavní části a úvodní skupinová fáze i první swiss se jich netýkal. Potvrdí česká jednička svoji pozici a dokráčí znovu do play-off?
SINNERS CS:GO tým
SINNERS CS:GO tým
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

Snow Sweet Snow #3 jako vždy nabízí rovných 100 tisíc dolarů. Týmy si odměny vybojují vždy za postup z dané části turnaje, za umístění jako takové získá 40 tisíc dolarů do kapsy pouze šampion. SINNERS Esports tentokrát přeskočili první dvě části, kvůli čemuž jsou ochuzeni o možnost zisku extra 3 tisíc dolarů, vzhledem k jejich plnému kalendáři je to ale zase tolik trápit nemusí. Díky pozvánce do hlavní fáze se mohou více připravit na důležité zápasy, a třeba i dokráčet o něco dále než posledně, kdy nestačili v osmifinále na polský tým AGO.

Králem regionální části jsou bulharští SKADE, v HLTV žebříčku je pak z kvalifikovaných týmů nejvýše postavena polská smečka Wisła Kraków. Nejvíce nebezpečné soupeře však skrývá list osmičky pozvaných celků. Vedle SINNERS zde najdeme i dva týmy ze třetí desítky, Winstrike a Sprout. Od příchodu Lekra to pálí také Dignitas a velice nebezpeční umí být třeba i hráči Anonymo Esports. V hlavní části Snow Sweet Snow #3 už si lehkého soupeře lze vybírat jen těžko, SINNERS tak budou muset prokázat dobrou aktuální formu. Před dvěma týdny sice vypadli z TOP 30, ale nyní opět jsou na vítězné vlně díky play-off ESEA Advanced, kde už jsou ve finále WB.


UPDATE #1: V prvním zápase se oskar a spol. postavili Galaxy Racer ze Švédska. Tento tým v regionální části porazil Lilmix, Young Ninjas a HONORIS, Trident Clan, LDLC OL a K23, což jsou všechno zajímavá jména, ale i tak byl český celek podle odhadů v roli favorita. Veto vyšlo pro SINNERS dobře a do série vstoupili výhrou na Infernu. Následné Vertigo bylo ještě rychlejší a po výhrách 16:8 a 16:4 mají na kontě první bod ve swissu (více v Zápasovníku). Druhý zápas na ně čeká v úterý od 15:00, kdy vyzvou 45. nejlepší tým světa Tricked Esport.

UPDATE #2: Tak bohužel, navázat se na úvodní vystoupení nepodařilo. Série započala Infernem, které si zvolili SINNERS. Svoji sílu česká jednička ukázala vyhranou T stranu v poměru 10:5, soupeř ale zvládl otočit skór ještě dominantněji a skórem 16:12 šel na svůj map pick ve vedení v sérii. Také tady měli Tricked Esport herně navrch a více bodů než český tým nasbírali za obě strany. Po výhře 16:9 se tak Dánové posouvají na skóre 2:0 (více v Zápasovníku), SINNERS po první prohře budou čekat na třetího soupeře s vyrovnanou bilancí 1:1.

UPDATE #3: Bude se opakovat historie a po první prohře dokráčejí SINNERS k postupu do play-off? Ve třetím kole k tomu přispěli důležitou výhrou, kde se opět ukázal jejich silný map pool. Série proti novému polskému týmu Anonymo Esports začala na Nuke, který si zvolil soupeř, díky silné straně si ale SINNERS dokázali vybudovat velký náskok, jenž hravě proměnili v první bod v sérii. Inferno už bylo o poznání vyrovnanější, po změně stran však také tady český celek lépe zvládl CT stranu a připisuje si druhou výhru (více v Zápasovníku).

UPDATE #4: Dalším soupeřem SINNERS byl švédský tým Dignitas, který už v minulosti porazit dokázali. Celá série započala Vertigem a na své mapě nasadil český celek vysoké tempo, díky kterému vyhrál první stranu 13:2. I po zvládnutých druhých pistolkách se však dlouho nedařilo zápas ukončit a rozhodnout muselo až posledním kolo základní hrací doby. Dignitas se však nenechali zahanbit a Nuke i rozhodující Overpass byl pod jejich kontrolou, když v obou případech dokázali vyhrát obě strany (více v Zápasovníku). SINNERS tedy čeká páté kolo.

UPDATE #5: Tak to opravdu vyšlo! Závěrečným soupeřem SINNERS ve swissu byl německý tým Sprout, druhý nejvyšší nasazený celek této části turnaje.První mapu byl Nuke, tedy volba soupeře, kde český tým vyhrál za silnější stranu jen těsně. Útok byl ale parádní a po drtivé sérii šli SINNERS do vedení. Také na Infernu se beastikově bandě podařil lépe úvod, Sprout však tuto druhou mapu poslali do prodloužení. Tam se ale podruhé vytasil oskar s 1vs3 clutchem, což byla třešnička na dortu za postupem do play-off (více v Zápasovníku)!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.