Přejít k hlavnímu obsahu

Rush B je cesta, hlásí leckr po zisku tří bodů. Jak si naopak ECLOT cení vítězství proti Dark Tigers?

1. 4. 2021 | 14:02 Counter-Strike 2
Za námi je třetí kolo 1. Tipsport COOL ligy a my jsme byli svědky dvou skvělých zápasů, kde se dvakrát rozdával plný počet bodů pro jeden z týmů. Jak svůj úvodní výkon v lize hodnotí zástupci vítězných celků?
Ohlasy po 3. kole
Ohlasy po 3. kole
Zdroj: grafika PLAYzone

Úterní 3. kolo 1. Tipsport COOL ligy začalo utkáním mezi největším favoritem celé soutěže a jedním z největších underdogů. Přesněji řečeno, šlo o utkání mezi Entropiq a DEFEATERS, a málokoho asi překvapí, že leckrova parta prošla zápasem bez větších potíží a odnesla si tři body.

„Inferno je nevyzpytatelná mapa, s klukama jsme se bavili, že bychom neměli pustit žádné kolo. DEFEATERS se tam povedlo uhrát těch pár kol, ale i přesto máme výhru, takže jsme spokojení,“ okomentoval průběh první mapy kapitán Entropiq. „Co se týče Dustu, tak rush B je cesta! Šli jsme tam osmkrát a sedmkrát vyhráli, ten site je strašně těžký na pokrytí a viděli jsme, že jej nemají tak silný, tak jsme to zkoušeli. Ale bral jsem to trochu i jako trénink, ať to Bčko máme nacvičené pro případ, až narazíme na evropské týmy, kde se to často hraje.“

Entropiq
Entropiq
Zdroj: Entropiq

Druhé utkání již bylo o něco vyrovnanější, ale ani zdaleka tak, jak řada fanoušků očekávala. ECLOT bez ztráty mapy vyfoukli temným tygrům vítězství a připsali veledůležité tři body, které mohou být v pozdější fázi turnaje rozhodující. Ať už šlo o map pick kteréhokoliv týmu, tak obě mapy navíc dopadly shodným skóre.

„Mapy nám perfektně sedly, doufali jsme, že se budou hrát právě tyto. Na Vertigo jsme si věřili, začali jsme dobře, ale za T jsme pokazili několik kol a za CT jsme museli dotahovat. Podobně to vypadalo na Dustu, naštěstí jsme za CT zvládli těch sedm kol. Za teroristy se mi na Dustu dobře calluje, takže jsme to nakonec zvládli,“ hodnotil průběh utkání Matěj "stinx" Štorek. Jak však prozradil, zápasu obrovskou váhu nedával. „Bylo to pro nás důležité vítězství, ale myslím, že důležitější bylo, že jsme vyhráli za tři body, než že jsme porazili zrovna Dark Tigers. Jsme teprve na začátku a každý zvládne porazit každého, takže plné body jsou právě teď nejdůležitější.“

Tipsport COOL liga pokračuje dalším kolem opět v úterý, v akci uvidíme například ECLOT nebo ENTERPRISE.

Aktuální pořadí 1. Tipsport COOL ligy
Aktuální pořadí 1. Tipsport COOL ligy
Zdroj: stránky soutěže
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.