Přejít k hlavnímu obsahu

Hlasujte pro nejlepší hráče Tipsport COOL ligy a vyhrajte odměnu, která vám změní život

1. 4. 2021 | 12:00 Counter-Strike 2
Podle dostupných odhadů chtějí přistoupit na očkování proti nemoci covid-19 zhruba dvě třetiny Čechů. Po úspěšné osvětové kampani na sociálních sítích, jako je Tiktok, se příslušné úřady rozhodly zacílit na další zajímavou cílovou skupinu.
Vakcína hype
Vakcína hype
Zdroj: grafika PLAYzone

Pandemie koronaviru nás sužuje už více než rok, a kdoví, kdy se dočkáme světlejších zítřků. Jednou z velkých nadějí je možnost očkování, která by po určitém čase mohla vrátit každodenní fungování do normálu. Většina obyvatelstva je si tohoto moc dobře vědoma, proto se s napětím očekává, kdy se proočkování rozjede naplno a dostane se postupně na všechny věkové kategorie. Esportu se sice věnují především mladí, také tady ale výjimky potvrzují pravidlo. Různá škála titulů zaujme různé diváky, proto můžete v chatu u živých přenosů potkávat starší, aniž byste o tom věděli. Je pravda, že do chatu se tolik nezapojují, ale to neznamená, že tam nejsou.

Velice nás tedy potěšilo, když nás během března oslovily příslušné úřady s možností spolupráce v rámci osvěty různých cílových skupin. Elektronický sport už je dnes uznávanou záležitostí, proto nic nebránilo tomu, abychom se stali patrony očkovací kampaně pro esport. Cíl je jednoduchý – abychom všichni věřili a šli vstříc tomu, že díky očkování se co nejdříve vrátí například i offline akce. Komu nechybí třeba samotné MČR před tisíci diváků?

MČR 2019
MČR 2019
Foto: PLAYzone

První vlna celé spolupráce bude propojena s Tipsport COOL ligou, jedním z našich vlajkových projektů. Z deváté sezóny máme odehráno zatím šest zápasů a pro všechny další máme pro diváky i samotné aktéry, tedy hráče, připravenou bonusovou motivaci. Kromě toho, že se během přenosů můžete těšit na unikátní vtipné video spoty domácích esportových osobností, jako jste mohli dříve vidět v rámci projektu Zdravý hráč od České asociace esportu, tak hlavním lákadlem budou soutěže u každého zápasu. Po každém zápase spustíme na našich sociálních sítích hlasování o nejužitečnějším hráči a tři náhodně hlasující získají odměnu, která jim změní život.

Pokud jste si už spojili jedna a jedna, tak ano, hádáte správně. Onou výhrou bude přednostní možnost očkování v libovolném očkovacím středisku po celé České republice, a navíc vakcínou vlastního výběru (pozn.: všechny budou připraveny do dvou měsíců od výhry, dle lokace ale mohou být připraveny mnohem dříve). Ať už věříte AstraZenece, Pfizeru či vakcíně od společností Johnson & Johnson nebo Moderna, nebo dokonce Sputniku V z Ruska, všechno bude připraveno pro příznivce esportu, stačí si jen říci, kterou chcete. Každý výherce navíc může nahlásit i své rodiče a prarodiče, kteří jsou součástí odměny. Také oni dostanou příležitost propadnout esportu.

Výše hovoříme také o přidané motivaci přímo pro hráče. Také na ně samozřejmě myslíme, protože bez hráčů samotných by žádný turnaj ani soutěž probíhat nemohly. Pro jubilejní desátou sezónu 1. Tipsport COOL ligy je připraven plán proočkování všech hráčů, díky čemuž se celá základní část i play-off budou moci konat v offline prostředí. Tento krok by navíc mohl dopomoci i k tomu, aby týmy neměnily hráče tak často, protože vakcíny budou dostupné v omezeném množství. Ještě předtím ale budou hráči a jejich rodiny odměňovány už během této sezóny, a to za výkony. Kdo bude u každého zápasu zvolen nejužitečnějším hráčem zápasu, tak ten, stejně jako výherci losování z řad hlasujících, získají možnost očkování pro sebe, a také pro všechny své nejbližší.

Dominik Feri na MČR 2019 – ilustrační fotografie
Dominik Feri na MČR 2019 – ilustrační fotografie
Foto: PLAYzone

Je nám velkou ctí, že právě my jsme byli příslušnými úřady vybráni pro tuto aktivitu. V následujících týdnech se můžete těšit na mnohem více, takže věříme, že i vy pomůžete esportu opět o krůček blíže široké veřejnosti.

Štítky: koronavirus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.