Přejít k hlavnímu obsahu

Red Bull Ultimátní Hráč je za námi, Škuty je zpět na trůnu

4. 4. 2021 | 12:21 Všechny hry
Soutěž všestrannosti Red Bull Ultimátní Hráč se vrátila do kolotoče domácího esportu opět po roce. Spolu s ní se ale vrátil i dvojnásobný obhájce prvenství, který se po loňském neúspěchu mohl opět pokusit zkompletovat zlatý hattrick. Do finále se dostalo osm nejlepších hráčů z kvalifikací pěti her, mezi nimiž nechyběl právě ani Škuty.
Red Bull Ultimátní Hráč
Red Bull Ultimátní Hráč
Zdroj: Foto: Jan Hadraba

Jiří 'Škuty' Škuthan se stal králem RBUH v letech 2015 a 2016, když ve finále udolal Jiřího 'oKKo' Trojana a o rok později Daniela 'seniks' Ručku. Zatímco tito dva poražení finalisté jsou známými jmény světa esportu, Škuty na scéně prorazil až právě díky soutěži všestrannosti. Ta se loni po několikaleté odmlce vrátila do akce, zvolený formát ale Škutymu neseděl a titul po součtu kvalifikací všech her pro sebe uzmul Vattanen. Stupně vítězů potvrdily, že spousta jmen se meziročně v RBUH opakuje, další medaile loni získali AntiByte a opět Seniks.

Letošní ročník se po menší obměně her opět vrátil k formátu, kdy z kvalifikací postoupí osm nejvšestrannějších hráčů do velkého finále, kde se všichni utkají na ostří nože. Zatímco loni tak Vattanenovi stačilo k triumfu zahrát nadprůměrně ve všech titulech, letos bylo třeba opět daleko více, stejně jako v letech, kdy se Red Bull Ultimátní Hráč rozhodoval před živým obecenstvem. To sice letos možné samozřejmě není, i přesto však finále nabídlo parádní podívanou na streamu. Nikoho zřejmě nepřekvapí, že nasazenou jedničkou byl Škuty, do finále se však dostali také staří známí hráči, jako AntiByte, Vattanen nebo známý League of Legends hráč Petipino. Finálovou osmičku poté doplnilo těchto pět hráčů: Jaskowec, Muttenzi, NugeT a pve jungler. Podceňovat se nemohl nikdo!

Letošními podporovanými tituly byly FIFA 21, Clash Royale, Bike Unchained 2, League of Legends a Counter-Strike: Global Offensive, finálové klání začalo právě turnaji ve všech těchto hrách. Škuty zde ukázal, že je opravdu ve formě, a ve všech pěti titulech se umístil v horní polovině tabulky. V grandfinále jej v součtu her doplnil Matúš 'Muttenzi' Mačinga, mimo jiné CS:GO hráč organizace NecroRaisers. Od vrcholu turnaje se čekal nelítostný souboj, ten ale nepřišel. Škuty vstoupil do grandfinále výhrou Bike Unchained 2 a Clash Royale, vše poté zakončil ve FIFĚ 21. LoLko ani CS:GO už tak nemusely přijít ani na řadu, král Škuty se suverénně vrací na trůn!

Škuty při jednom ze svých předchozích prvenství
Škuty při jednom ze svých předchozích prvenství
Foto: Jan Kasl – Red Bull Content Pool
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.