Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch po téměř dvou letech uznává chybu a unbanuje streamera RyanWasTaken

9. 4. 2021 | 09:26 Twitch.tv
RyanWasTaken na Twitchi pravidelně živě vysílal až do 11. července 2019, kdy se Twitch rozhodl dát tomuhle v té době oblíbenému streamerovi ban, který ale tehdy nedočkal příliš velké pozornosti. O více než rok a půl později se Ryan konečně dočkal unbanu po tom, co jeho vyjádření, které natočil na začátku letošního dubna, vybouchlo na Redditu.
RyanWasTaken
RyanWasTaken
Zdroj: RyanWasTaken

Mezi fanoušky světa Pokémonů se najde mnoho Ryanových sledujících, právě jeho kanál se totiž točil okolo nich. V roce 2019, kdy jeho kanál zažíval největší vzkvět, měl už téměř na dosah vysněné partnerství s platformou Twitch, místo toho ho ale čekal ban na dobu neurčitou. Byl obviněn za údajné "podvodné aktivity", konkrétně šlo o používání odcizených kreditních karet k nákupu subscriberů na svůj kanál, čímž podle Twitche podváděl jeho komunitu. Ryan samozřejmě jakékoliv podobné aktivity popřel a doufal, že se na něj usměje štěstí a rychle přijde smilovaní ve formě unbanu.

To se ale za celý rok a půl nestalo, nejspíš proto teď došla Ryanovi trpělivost a na svůj YouTube kanál natočil video "Proč jsem byl zabanován na Twitchi". V tom vysvětluje, že přibližně měsíc před jeho banem se na jeho kanále objevil člověk, který v chatu donatoval stovky subů úplně náhodným lidem. Když se ho Ryan zeptal, kde na to bere, zjistil, že neznámý donator zdědil velký obnos peněz a rozhodl se udělat radost i jiným. To ale Twitch vyhodnotil tak, že si Ryan kupuje subscribery sám z nějaké ukradené karty. Ryan souhlasí, že za tohle je trest ve formě perma banu adekvátní, avšak rozhodně ne v případě, že nic takového nikdy neudělal.

Nejhorší na celé situaci je, že Ryan poslední výplatu se všemi novými suby ani nedostal, jediné, co si z července 2019 odnesl, byl právě ban, což mu dost zhatilo jeho plány použít vydělané peníze na zaplacení jeho vysoké školy. Podivné je kromě toho také to, že ban dostal jen Ryan. Účet, ze kterého ale byly suby kupovány, se jakémukoliv postihu vyhnul.

Naštěstí všechno dobře dopadlo a platforma Twitch potom, co se celá věc začala více řešit i na Redditu, změnila své rozhodnutí, za vše se Ryanovi omluvila a jeho kanál nadobro odblokovala. Brzy se tak určitě můžeme těšit na debutový stream po téměř dvou letech dlouhé nucené pauze.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Twitch, BAN, RyanWasTaken
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.