Přejít k hlavnímu obsahu

Cloud9 vyhrávají LCS a budou reprezentovat Severní Ameriku proti světu

12. 4. 2021 | 14:29 League of Legends
Po dramatickém finále evropské LEC následovala severoamerické LCS, ve které finálový souboj rovněž nezklamal. Znovu jsme se dočkali pěti her a až do konce jsme netušili, kdo se stane vítězem. Cloud9 nakonec porážejí Team Liquid a stávají se novým šampionem Severní Ameriky. Tato výhra jim také garantuje vstupenku na MSI 2021, první mezinárodní turnaj roku v League of Legends.
Cloud9 se stávají novým vítězem LCS
Cloud9 se stávají novým vítězem LCS
Zdroj: Riot Games

Cloud9 se v zimě rozhodli investovat velké peníze do posily na středové linii. Nisqyho nahradil hvězdný midař G2 Esports Luka “Perkz” Perković za neuvěřitelnou cenu pěti milionů dolarů. Nyní se jim tato částka “vrátila” zpátky v podobě domácího titulu a vstupenky na MSI 2021, které se uskuteční tento rok na Islandu.

Finálový zápas ovšem nevypadal ani zdaleka jednoduše. Team Liquid, který se kvalifikoval do finále po výhře nad TSM, působil velice jistě a spořádaně. Důležité je také zmínit to, že Liquid hráli s náhradníkem v džungli, protože jejich hlavní lesa pán Santorin měl zdravotní komplikace těsně před tímto víkendem. Jeho náhradou se stal Armao, který měl týmu pomoci k jejich dalšímu titulu.

První zápas série nám napověděl, jak toto finále bude vypadat. Oba týmy nechtěly za žádnou cenu udělat chybu a tudíž jsme sledovali téměř padesáti minutovou bitvu, kterou nakonec rozhodl až souboj o Staršího draka. Liquid nakonec vyhráli tuto potyčku a ujali se tak vedení v sérii. Jedním z hlavních tahounů TL v první hře byl midař Jensen se svým Viktorem, který působil naprosto klidně a hru ukončil se skóre 10-1-10.

Druhý zápas zvládli Cloud9 vyhrát a dorovnat tak sérii na 1:1. Po prvních více než čtyřicetiminutových zápasech jsme se dočkali o něco kratších her. Třetí zápas Team Liquid znovu ovládl a nyní jej dělila jediná výhra od titulu šampiona LCS. Cloud9 ovšem ještě neřekli své poslední slovo. Čtvrtý zápas totiž opět patřil jim a stejně jako v Evropě jsme se znovu dočkali pátého rozhodujícího zápasu.

Draftovací část tentokrát přinesla obrovskou změnu a spatřili jsme šampiony, kteří nejsou zrovna nejčastěji k vidění. Ať už to byl Cho’Gath na straně TL nebo Sylas na straně Cloud9. Možná právě to, že se Liquid rozhodli vybrat Cho’Gatha, jim prohrálo tento zápas a celou sérii. Na začátku hry totiž proběhla zajímavá výměna linek, která mu absolutně nepomohla a v prvních dvaceti minutách zápasu působil spíše jako slabina TL, které C9 skvěle využili.

Cloud9 se zároveň díky této výhře kvalifikovali na první mezinárodní turnaj roku MSI, který se po roční pauze kvůli COVID-19 znovu vrací do kolotoče League of Legends. Co dělá tento turnaj speciální oproti Světovému šampionátu, je to, že zde zavítají pouze vítězové z každého elitního regionu. A chybět nebudou ani dva Češi!

Štítky: lcs, Cloud9, Perkz
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.