Přejít k hlavnímu obsahu

Fanoušci FIFA Ultimate Team odsuzují ikonické promo TOTW

18. 4. 2021 | 08:00 EA SPORTS FC 24
Znepokojení hráčů FUT stoupá. Hlavním důvodem jsou týmy týdne, které vidí jako ztrátu času. Podle fanoušků jsou hráči z TOTW k ničemu a je zbytečné je do hry nadále přidávat. Jedná se o chybu vývojářů nebo rozmazlenost hráčů?
TOTW
TOTW
Zdroj: EA Sports

TOTW (Team Of The Week) patří ke stálostem FUT. Tahle edice karet je s námi od prvního ročníku FUT, tedy od FIFY 10. Již od vydání hry vychází každý týden nový TOTW, do kterého se dostanou fotbalisté s nadprůměrným výkonem v reálném fotbale. Počítají se výkony za uplynulých sedm dní (čtvrtek-středa) v ligových zápasech. Tyto černě potažené karty můžeme získat v balíčcích nebo v "player picks". 

TOTW karty
TOTW karty
Foto: EA Sports

V posledních letech přibývá více a více hráčů, jenž považují karty TOTW za zbytečnost. Na mnoha sociálních sítích se vyskytují příspěvky s popisky "useless". Nazývají je zbytečností z důvodu slabých statistik v této fázi hry oproti jiným kartám. Hlavní problém je v samotných příznivcích. Hráči si nevybírají své oblíbené karty, ale vybírají si "meta" karty, které hraje většina komunity. V letošním ročníku se doposud objevilo celkem 12 velkých promoakcí a mnoho dalších speciálních karet. Právě hráči z promoakcí jsou tužbami pro vášnivé příznivce FUT. Karty z edice Team Of The Week, až na výjimky, jsou spíše pro příležitostnější hráče.

Oprávněným problémem je výběr hráčů do TOTW a promoakcí. Například do 28. týmu týdne se namísto dvougólového Dioga Joty dostal útočník Frankfurtu, Filip Kostič, pouze s jednou asistencí. Z nevysvětlitelných důvodů se zatím v žádné promoakci neobjevil miláček fanoušků Neymar Jr., který má pouze jeden IF (in-form) a to TOTW. 

TOTW 29
TOTW 29
Foto: EA Sports

Většina karet TOTW se opravdu nemůže rovnat jiným speciálním kartám a už vůbec ne v téhle fázi hry, kdy mají hráči  týmy za několik milionů. Fanouškovské požadavky k odstranění TOTW ze hry jsou nesmysly, přece jen jsou tyto černě zbarvené karty neodmyslitelnou součástí odměn FUT Champs. Vždy existují způsoby, jak lze dané promoakce FUT vylepšit. My můžeme doufat, že tomu tak bude a EA Sports týmy týdne nějakým způsobem okoření a vybalancuje. 

Štítky: Fifa 21, EA Sports, TOTW