Přejít k hlavnímu obsahu

Novými hráči české reprezentace jsou Emerickson a DRMi10

24. 4. 2021 | 15:10 EA SPORTS FC 24
V průběhu března a dubna se uskutečnila národní kvalifikace s oficiálním názvem FAČR eTrophy. Počty přihlášených byly opravdu hojné, avšak do finální fáze se mohlo dostat pouze osm nejlepších. O prvních dvou eReprezentantech České republiky v sérii FIFA se rozhodlo v pátek 23. dubna.
Emerickson & DRMi10
Emerickson & DRMi10
Zdroj: eRepre

Cesta do finálové fáze eRepre začala již v průběhu března. První příležitost mělo 14 hráčů v uzavřené kvalifikaci, kteří v loňské národní kvalifikaci postoupili do finálového eventu. Dále byly na programu celkově čtyři otevřené kvalifikace. Ty byly, jak už název napovídá, otevřeny pro širokou veřejnost a přihlásit se mohl kdokoli.

Seznam účastníků:

  • Uzavřená kvalifikace – M4tk05, Huhnak, MarioOoso99
  • Otevřené kvalifikace – Miki, dalas94, Ritzy, Pikej, Caster, CptKubajz, Emerickson, sirisetsedm
  • Žebříček Global Series – T9Laky, Kobby, Seron, DRMi10
  • Vítěz MOL eCupu – RIIJK

Šestnáctka nejlepších se rozřadila do čtyř skupin. Hrálo se formátem dvakrát každý s každým a v jednotlivých skupinách byla dvě postupová místa. Největším zklamáním byl šampion e:LIGY Miki, který ve své skupině dokázal uhrát pouze jediný bod. Nejvyrovnanější byla skupina A, kde rozhodoval brankový rozdíl mezi Huhnakem a Emericksonem. Ten vyšel ve prospěch Emericksona a doplnil tak svého spoluhráče ze Sparty. Následující play-off se hrálo formátem Double Elimination, hráči si tedy mohli dovolit jednou prohrát.

Největší zajímavostí celého turnaje byly otevřené FIFA účty, které dostali k dispozici všichni účastníci vyřazovací části. Aspiranti na eRepre si tedy mohli poskládat ty nejlepší sestavy z hráčů, jež hra nabízí. Pro ukázku, s touto jedenáctkou vyrukoval do boje o národní dres T9Laky. Osm ikon v jejich nejlepší formě, tři špičkové TOTY karty – nechceme ani počítat, kolik mincí by taková sestava na klasickém účtu stála.

Jedenáctka T9Lakyho
Jedenáctka T9Lakyho
Foto: eRepre

Překvapivě rychle v play-off skončil jediný zástupce týmu Sampi. Seron nezvládl souboj s T9Lakym a v pavouku poražených nedokázal přehrát MarioOosa. T9Laky byl opravdu při chuti a ve své krasojízdě pokračoval i nadále. Společně s Emericksonem, který porazil oba zástupce Slavie, postoupil do finálního hracího dne. Pavouk poražených ovládli zástupci pražských klubů, a to MarioOoso s DRMim.

Čtveřici nejlepších opustil po nešťastném výkonu MarioOoso, jenž prohrál s DRMim. Prvním eReprezentantem se následně stal Emerickson, když prošel celým play-off bez zaváhání a v klíčovém zápase porazil T9Lakyho 3:1 na zápasy. T9Laky nevyužil ani svoji druhou šanci, DRMi10 proti němu prokázal svou efektivitu a zvítězil jasně 3:0 na zápasy. Barvy českého národního týmu tak budou hájit dva Ostraváci hrající za pražské kluby. 

Výherní dvojice si odnesla věcné ceny od partnerů a také obdrží trofej v podobě unikátního ovladače eRepre. Nové reprezentanty budeme mít možnost vidět v kvalifikaci o FIFA eNations Cup 21, který se koná v Dánsku.

FAČR eTrophy: horní pavouk
  Česká republika MarioOso991            
     Česká republika sirisetsedm1         
  Česká republika sirisetsedm2            
        Česká republika T9Laky-      
  Česká republika T9Laky2            
     Česká republika T9Laky2         
  Česká republika Seron0            
           Česká republika Emerickson    
  Česká republika DRMi101            
     Česká republika Emerickson2         
  Česká republika Emerickson2            
        Česká republika Emerickson-      
  Česká republika CptKubajz2            
     Česká republika CptKubajz1         
  Česká republika dalas940            
FAČR eTrophy: spodní pavouk
           Česká republika T9Laky0   
     Česká republika CptKubajz1         
  Česká republika MarioOso992     Česká republika MarioOso991     Česká republika DRMi10 
     Česká republika MarioOso992         
  Česká republika Seron0        Česká republika DRMi103   
     Česká republika sirisetsedm0         
  Česká republika DRMi102     Česká republika DRMi102      
     Česká republika DRMi102         
  Česká republika dalas941            
Emerickson a DRMi10
Emerickson a DRMi10
Foto: eRepre
Štítky: eRepre, Emerickson, DRMi10