Přejít k hlavnímu obsahu

Operace Broken Fang končí a Ancient střídá v turnajovém map poolu Train!

4. 5. 2021 | 00:38 Counter-Strike 2
S nečekaným rozhodnutím přišli vývojáři v CS:GO v nové update. Ten totiž kromě ukončení operace Broken Fang přinesl obrovskou změnu v map poolu. Na turnajích se přestane hrát Train, místo něho uvidíme Ancient.
Ancient CSGO
Ancient CSGO
Zdroj: Valve

Update z pondělní noci se soustředí hlavně na opožděné ukončení operace Broken Fang, jejíž mise již nejdou plnit. Některé součásti však ve hře zůstávají, stále si můžeme zahrát Premier matchmaking se škrtáním map, či Retake mód, který byl přesunut do režimu Wargames.

Ve hře zůstávají i pokročilé statistiky, které operace přinesla. Ty mění svůj název na 360 Stats, co je ale důležitější, nově budou přístupné pouze za poplatek, který činí necelý dolar měsíčně.

Největších změn se dočkal map pool. Na turnajích už totiž neuvidíme Train, který nahrazuje Ancient. Train však samozřejmě bude možné stále hrát v kompetitivním i v ostatních režimech. Dochází tak k první změně v aktivním map poolu po více než dvou letech, kdy přišlo do hry Vertigo.

Valve však potvrdilo, že nadcházející kvalifikace na Major, jako jsou cs_summit 8 a Flashpoint 3, se odehrají s mapu Train.

Ancient
Ancient
Zdroj: Valve

Do hry přichází také dvě nové komunitní mapy. V mapě Mocha se podíváme do pobřežního malebného městečka na španělském pobřeží, kterému dominuje pražírna kávy, zatímco mapa Grind nabídne špinavé prostředí fabriky, která přiléhá k uhelnému dolu. Naopak hra dává své sbohem mapám Engage, Apollo a Anubis.

new csgo maps
new csgo maps

A nové přídavky jsou i v módu Wingman. V mapě Pitstop si zahrajeme v prostředí boxové uličky na závodním okruhu inspirovaném Velkou cenou Monaka, mapa Calavera zase nabídne prostředí mexické vesničky, která jako by vypadla z filmu Coco. To opět znamená konec mapy Elysion i v Praze se odehrávající Guard.

A v neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na novou Snakebite Case, která nabízí 17 nových komunitních skinů, které rozhodně hodnotíme jako velmi povedené, a rukavice z kolekce Broken Fang.

M4A4 In Living Colours
Glock Clear Polymer

A zapomenout nesmíme na to důležitější - nové slepice!  Celý changelog naleznete na CS:GO blogu.

Slepice v CS:GO prošly změnou
Slepice v CS:GO prošly změnou
Zdroj: Reddit
Štítky: CS:GO update
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.