Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta na Major odstartovala! O vítězství ve FLASHPOINT 3 bojuje kompletní evropská špička

10. 5. 2021 | 18:30 Counter-Strike 2
Americký organizátor FLASHPOINT po dvojici vlastních lig spojil síly s Valve, třetí sezóna je totiž součástí regionálních Major kvalifikací! O 50 000 dolarů a důležité body do žebříčku bojují evropské celky, mezi kterými nechybí ani frozen a STYKO.
flashpoint
flashpoint
Zdroj: FLASHPOINT

Letos v létě to budou již dva roky od posledního CS:GO Majoru, který v Berlíně ovládli Astralis. Pak však přišla pandemie, která velké plány zrušila. Svítá se však na lepší časy a zdá se, že letos v říjnu se konečně dočkáme velkolepého návratu v podobě PGL Stockholm.

A právě v pondělí začala cesta na tento očekávaný turnaj. I letos se dočkáme trojice RMR turnajů, na kterých budou týmy z jednotlivých regionů sbírat body, které je mohou dostat na vysněný Major. A tím prvním je pro evropské týmy právě FLASHPOINT 3.

PGL Major
PGL Major
Zdroj: PGL

V něm se představí 16 špičkových evropských týmů, které se utkají v double-elimination BO3 bracketu. Jedenáct z nich dostalo přímou pozvánku díky svému umístění v loňském žebříčku. Mezi ně patří patří celky jako Astralis, NiP, Vitality nebo FaZe, ale také FunPlus Phoenix nebo tým Hyenas, který stojí na základech bývalých hráčů North.

Naopak přes kvalifikace se musely probojovat celky mousesports a Complexity, spolu s kterými postoupili i hráči týmů DBL Poney, Sprout a Anonymo.

A na co se můžeme nejvíce těšit? Nejsledovanějším z úvodních zápasů bude jednoznačně páteční premiéra posílené sestavy Ninjas in Pyjamas, kteří se předvedou proti Anonymo. Za zmínku stojí i středeční souboj mezi G2 a FaZe nebo pondělní zápas Astralis vs. OG.

Úvodní zápasy FLASHPOINT 3
 Francie Vitalityvs. Francie DBL Poney  Dánsko Heroicvs. Německo Sprout
 Dánsko Astralisvs. Evropa OG  Evropa G2vs. Evropa FaZe
 Německo BIGvs. Evropa Complexity  Švédsko NiPvs. Polsko Anonymo
 Švédsko fnaticvs. Evropa mousesports  Evropa FPXvs. Dánsko Hyenas

Jméno šampiona FLASHPOINT 3 se dozvíme v neděli 30. května. Ve stejný den se dozvíme i vítěze v ostatních regionech. Za pár dní totiž startuje také severoamerický cs_summit 8, pro CIS a oceánický region zase přichystali turnaje zkušení organizátoři turnajů EPICENTER.

Kompletní výsledky i rozpis nadcházejících zápasů naleznete v našem Zápasovníku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.