Přejít k hlavnímu obsahu

Čtvrtý podnik Virtual GP nejlépe zajel Lukáš Přáda

13. 5. 2021 | 15:00 Virtuální závody
Po vítězství v úvodním závodě sezóny se sice Lukášovi Přádovi z ERT Racing Teamu další dva závody tolik nedařilo, na japonském okruhu Twin Ring Motegi ale opět potvrdil své kvality a vybojoval první příčku. Jak to zahýbalo s tabulkou?
Podium
Podium
Zdroj: Virtual GP

Díky skvělému výkonu v kvalifikaci získal Lukáš Přáda výhodu ve formě pole position hned od začátku, jednoduchá to ale cesta k výhře nebyla. Ve vedení se sice držel už od startovní rovinky, až do zastávek v boxech se ale na jeho záda lepili jeho konkurenti Michal Matoušek reprezentující Benzina ORLEN a Lukáš Podstata z týmu Entropiq. Podstata sice startoval až ze čtvrté pozice, hned po pár metrech se mu ale podařilo s přehledem předjet Tomáše Horu ze stáje Big Shock!

Round 04
Round 04
Zdroj: Virtual GP

I přes neustálou snahu dostat se před Lukáše Přádu se to nikomu nepodařilo ani po pauze v boxech, ba právě naopak, před cílovou páskou už měl nějaký ten náskok a tak s klidem mohl slavit druhé první místo v sezóně. Po dvou méně vydařených závodech v Daytoně na šestém místě a v Zolderu až na patnáctém to pro něj byla určitě velká motivace do dalších závodů. Jako druhý do cílové rovinky dorazil slovenský řidič Martin Nejedlík, pro kterého to bylo už jeho druhé stříbrné umístění. To první získal právě v Imole za Lukášem Přádou. Vítěz posledních dvou závodů, Lukáš Podstata z Entropiqu, se musel spokojit s třetím místem, stále si ale s klidem drží vedení v celkovém šampionátu.

Průběžné pořadí jednotlivců
Průběžné pořadí jednotlivců
Zdroj: Virtual GP

Díky druhé výhře se Lukáš Přáda vyhoupl na druhé místo celkové tabulky, průběžné zlato ale stále drží Lukáš Podstata. Za dvojicí Lukášů se poté drží právě díky druhému místu v posledním závodě Martin Nejedlík. Pokud je řeč o týmovém šampionátu, zde stále s přehledem kraluje Entropiq, jeho náskok se ale podařilo snížit stáji ERT Racing Team. Na průběžném třetím místě se zatím drží jezdci ESET.

Průběžné pořadí týmů
Průběžné pořadí týmů
Zdroj: Virtual GP

Další podnik letošní sezóny Virtual GP se uskuteční ve Velké Británii na okruhu Donington Park už příští týden, konkrétně v úterý 18. května. Jako vždy o tom budeme informovat, tak nezapomeň pravidelně sledovat náš web. Zatímco budeš čekat na další závod, můžeš se v klidu podívat na záznam toho posledního.

Zdroj: virtualgp.cz
Štítky: Virtual GP
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.