Přejít k hlavnímu obsahu

Emerickson a DRMi nezklamali, ale nepostoupili. Ohlédnutí za výkony našich eReprezentantů

24. 5. 2021 | 13:18 EA SPORTS FC 24
V průběhu března a dubna se uskutečnila národní kvalifikace s oficiálním názvem FAČR eTrophy. Právě po tomto eventu začala společná cesta Emericksona a DRMiho, kteří budou reprezentovat Českou republiku na mezinárodní scéně. Pojďme se společně podívat, jak se této dvojici v dresech českého národního týmu zatím daří.
DRMi10 & Emerickson
DRMi10 & Emerickson
Zdroj: eRepre

Před samotnou kvalifikací na FIFA eNations Cup se noví eReprezentanti představili hned ve čtyřech přátelských utkáních. Prvně jsme se utkali s Bulharskem a Polskem. V těchto zápasech jsme herně dominovali, dostávali jsme se do nespočet šancí, avšak produktivita byla na straně soupeřů a oba tyto přáteláky jsme prohráli poměrem 1:3 na zápasy. O dva týdny později jsme sehráli další dva duely proti Turecku a Slovensku. První zápas dopadl drtivou porážkou 0:4 na zápasy., hráči si ovšem odnesli cenné zkušenosti, a to hlavně z utkání proti Mertu "iMertAL" Alintopovi, který je podle Global Series Ranking devátým nejlepším hráčem Evropy na PlayStationu. V přáteláku proti Slovákům se naše eReprezentace dočkala prvního vítězství.

Ve středu 12. května proběhl los, který rozřadil evropské národní týmy do 4 skupin. V těchto skupinách se bojovalo o účast na FIFAe Nations Cup, který se koná v Dánsku. Los nás přiřadil do poměrně vyrovnané skupiny D, kde jsme si zahráli odvetu proti Bulharsku. Za zmínku stálo i Německo, favorit skupiny s jedněmi z nejkvalitnějších hráčů FIFY, který má každoročně jen ty nejvyšší cíle. Ve skupině se Česká republika utkala s každou zemí ve dvou utkáních, přičemž výsledek každého dílčího zápasu se počítal do tabulky. Všichni účastníci měli k dispozici otevřené FUT účty, kde si mohli poskládat tým z libovolných karet podle svého gusta.

Konečné pořadí skupiny D
Konečné pořadí skupiny D
Foto: fifa.gg

První hrací den se DRMi10 s Emericksonem utkali proti Lucembursku, Německu a Maltě. V úvodním souboji s Lucemburskem jsme nezískali ani bod, důvodem byla opět výborná produktivita soupeře. Komickou statistiku nabídl zápas Emericksona – jeho soupeř měl za celé utkání 0 střel na bránu, ale i přesto zvítězil 4:0 díky čtyřem gólům o tyč, které se nepočítají jako střely na bránu. Nejprestižnější zápasy nabídl souboj s Německem. Proti české dvojici se postavili RBLZ_Umut a DullenMIKE, evropská jednička na Xboxu. Umut z týmu RB Leipzig vyškolil Emericksona a nastřílel mu pět gólů, DRMi10 ale poté zazářil a získal první 3 body do tabulky, když zaskočil světovou jedničku. Hrací den bohužel skončil opět neúspěchem, porážka s Maltou hodně mrzí.

  •  Česká republika ČR x  Lucembursko Lucembursko (Emerickson 0:4 ivanilsonlpvm, DRMi10 1:3 Ciscinho)
  •  Česká republika ČR x  Německo Německo (Emerickson 0:5 RBLZ_Umut, DRMi10 2:1 DullenMIKE)
  •  Česká republika ČR x  Malta Malta (Emerickson 1:2 SAF Spiter, DRMi10 5:2 Turbuleense)

Češi se nacházeli pod postupovými příčkami a potřebovali zabrat, protože je opět nečekaly lehké zápasy, konkrétně proti Severnímu Irsku, Bulharsku a Rumunsku. V úvodním duelu proti Severnímu Irsku se své první výhry dočkal Emerickson, a přispěl tak dalšími body do tabulky, proti DRMimu ale Irové získali svůj jediný bod v turnaji, takže to pro nás byla velký ztráta. Následná odveta proti Bulharsku navíc nedopadla vůbec podle našich představ a postup do další fáze začal být v nedohlednu. Svůj závěrečný zápas jsme odehráli proti Rumunsku, kde jsme potřebovali konečně zvítězit za plný počet bodů, ale osud byl takový, že jsme opět nezískali ani bod.

  •  Česká republika ČR x  Velká Británie Severní Irsko (Emerickson 4:2 Lukereid001, DRMi10 4:4 SeanFlossyFIFA)
  •  Česká republika ČR x  Bulharsko Bulharsko (Emerickson 1:4 FUTWIZ DrNW, DRMi10 3:3 Sanchezisgoat)
  •  Česká republika ČR x  Rumunsko Rumunsko (Emerickson 0:4 PCosmin6, DRMi10 1:4 TG RvPLegend10)

DRMi10 a Emerickson nám ukázali, že se dokážou rovnat i s těmi nejlepšími, něco málo jim ale v klíčových duelech, kde není prostor na chyby, přece jenom chybělo. V kvalifikaci na FIFAe Nations Cup nepostupujeme do další části, kam míří pouze nejlepší čtveřice z každé skupiny, avšak kluci nám předvedli bojovné výkony a my jim děkujeme za reprezentaci naši vlasti! Všem dnům není konec a v následných kláních jistě úspěchy přijdou.

Štítky: eRepre