Přejít k hlavnímu obsahu

Muž v návalu vzteku opustil guildu, manželka ho odmítla následovat. Co na to Reddit?

28. 5. 2021 | 12:10 Všechny hry
A máme tu další videoherní případ ze subredditu "Am I The Asshole?". V dnešním případě opět figuruje manželský pár. Pisatelka se ptá internetových soudců, zda se zachovala špatně ke svému manželovi, který v návalu vzteku opustil jejich guildu, a ona ho odmítla následovat. Co na to říká internet?
Snad každý hrát se alespoň jednou za život pořádně vyvztekal.
Snad každý hrát se alespoň jednou za život pořádně vyvztekal.
Zdroj: Flickr.com

O oblíbeném subredditu "Am I The Asshole?" jsme se tady na PLAYzone v minulosti již zmiňovali několikrát. Třeba v souvislosti s tím, jak rodič vymazal za trest svému synovi jeho dlouho budovaný Minecraft svět, nebo když manžel nechal svoji manželku, jež si zabouchla klíče, čekat venku kvůli raidu. Pro ty, kdo se subredditem zatím neměli tu čest, jedná se o místo, kde pisatelé popíší situace, kdy se mohli (ale nemuseli) zachovat jako hanební parchanti. Publikum pak v komentářích soudí a rozhoduje, zda ano, či zda naopak je vina třeba na straně někoho jiného. Jde o docela populární zábavu, sleduje ho na 2,7 milionu uživatelů. 

Dnešní případ je opět ze světa videoher, vzbudil docela pozornost, získal na 15,5 tisíce upvotes a 1,5 tisíce komentářů. Manželský pár se vzal už před dvanácti lety, spolu jsou let patnáct. Manželce hraní videoher nikdy nic moc neříkalo, až během lockdownu ji manžel přivedl k online gamingu, a tak začali hrát společně. Pisatelka si založila novou postavu, tudíž, když hráli spolu, hrál její manžel s postavou na vyšším levelu než ona. Hraní s ním možná byla zábava, ale má to i svá úskalí. "Normálně je můj manžel velmi tichý a rezervovaný, ale když hraje, je to jako stisk vypínače a stane se úplně někým jiným," uvádí žena.

U MMORPG i dalších titulů ke hraní patří, že vaše postava občas zemře. Dvojice takhle vyrazila s dalšími hráči do dungeonu, přidali se k nim zejména nováčci nebo ti, kdo si jen prostě vytvořili novou postavu. Není tedy překvapením, že to hned napoprvé nebyl perfektní výkon. Jejich healerovi se moc nedařilo, neboť se stále má co učit. Manželka tento typ situací chápe a spíše takového hráče povzbudí, manžel ovšem reagoval zcela opačně. Mlácení do stolu, křik, nadávky. Ženě takové chování vadí a mnohokrát o tom se svým mužem mluvila. "Hraju tyhle hry, abych si odpočala a bavila se, a irituje mě, že nemůžeme jedinkrát hrát bez toho, aby se takhle choval."

Autorka příspěvku se o svém názoru zmínila jednomu ze svých online přátel, který sdílel její názor, že manželovo chování je problematické. Guild master následně manžela upozornil, že si na něj ostatní stěžují a ať si dává pozor, pokud to takhle půjde dál, bude ho muset z guildy vyhodit. Muž zareagoval tím, že je mu to fuk, a odešel. Na to požadoval po své ženě, aby ho následovala. Ta to odmítla s tím, že si za to, že s ním lidi nechtějí hrát, může sám kvůli svému přístupu a chování. Dodala, že pokud chtějí nadále sdílet tento koníček jako pár, musí si její drahá polovička najít terapii kvůli problémům se vztekem, nebo budou objevit novou hru, která v něm nebude probouzet výbuchy vzteku. Dopadlo to tak, že muž autorku nazval zrádkyní a už s ní hry dál hrát nechce.

Gaming
Gaming
Zdroj: Flickr.com

Reddit je někdy ve svých soudech rozdělený, zvlášť pokud jde o kontroverzní případy. Tady měli ovšem komentující víceméně jasno, ten, kdo se zachoval špatně vůči tomu druhému, je manžel. Je samozřejmě v pořádku, že člověk na vývoj hry nějak reaguje a v okamžiku, kdy se zrovna nedaří, vyjádří frustraci, ale manželovy reakce byly přehnané. Korunu tomu nasadil tím, že nadále odmítá se svou ženou cokoliv hrát. Někteří se ve svých soudech nedrželi zpátky. 

"Lidi jako tvůj manžel jsou ti, kdo zničili WoW komunitu a udělali z ní tak hrozné a toxické místo, že lidi jako já to prostě po 14 letech hraní vzdali," uvádí jeden z nich. Další se přidává: "Je to jenom hra. Nenávidím lidi, kteří si myslí, že všichni musí být dokonalí, a jdou do plného rage módu v okamžiku, kdy nikdo neovládá hru tak "skvěle" jako oni." 

Několik soudců poukázalo na to, že se jedná o manželův charakterový rys a pravděpodobně to se samotnou hrou nijak nesouvisí. "Tvůj manžel musí najít původ svých problémů se vztekem. Ve skutečnosti to není o té hře." 

Jiní upozornili na to, že jenom proto, že muž z guildy odešel, neznamená to, že automaticky může očekávat to samé od ní. Dokonce ji vybízejí, aby hru i nadále hrála s ostatními hráči. "Jenom proto, že jste svoji, to neznamená, že už nejste sami za sebe," zaznělo mimo jiné, nebo: "Měla bys dál hrát i sama, jelikož to pro tebe je způsob, jak si odpočinout a bavit se."

Redditová komunita tak dala svůj názor jasně najevo. Co si o situaci myslíte vy, následovali byste svého partnera či partnerku, když by v návalu zlosti opustili guildu? A vůbec – když hrajete, lítají myš, klávesnice a nadávky vzduchem? Podělte se s námi v komentářích! 

Štítky: Reddit