Přejít k hlavnímu obsahu

Bulánci nadále boří rekordy a vybírají největší částku v historii Startovače

29. 5. 2021 | 13:08 Všechny hry
Fenomenální hra z roku 2001, ve které proti sobě bojují péřové polštáře se zbraněmi, už dávno překonala hranici 5 milionů vybraných korun. Bulánci 2.0 nedávno však pokořili další milník, vybrali totiž úplně největší sumu v historii celého Startovače.
Bulánci
Bulánci
Zdroj: Bulánci

Bulánky znal v době jejich největší slávy snad úplně každý, kdo se o počítačové hry alespoň trochu zajímal. Tehdy by se tahle freeware klasika, ve které se navzájem ostřelovali právě Bulánci aneb E.A.P. (extrémně agresivní polštáře), dala přirovnat k současnému stavu hry Fortnite. Kdo ji neznal, jako by v herním světě vůbec nežil.

Přestože do konce vybírání dalších peněz na projekt zbývá více než 18 dní, už teď se noví Bulánci mohou chlubit pokořeným rekordem. V současné době bylo totiž vybráno přesně 5 191 030 korun, což je více než desetinásobek původní požadované částky. Zároveň je to o minimálně 150 tisíc korun víc, než se kdy na stránce Startovač vybralo. Dosavadní rekord držel totiž projekt "Trabantem napříč kontinenty - stolní hra", který v roce 2019 na vytvoření deskovky, kde si v kůži posádky žlutého cirkusu užijete cestu starým trabantem po celém světě, vybral přesně 5 116 262 korun.

Pokud jsi starým fanouškem Bulánků nebo tě prostě tahle nostalgická pecka zajímá víc, na našem webu sis mohl na konci března přečíst rozhovor s jedním z tvůrců původních Bulánků, kde ses mohl dozvědět nejen to, proč si autoři vybrali za hlavní postavy právě polštáře. "Přišlo nám vtipné udělat tvrďáky z něčeho tak neškodného, jako jsou polštáře. Právě ten kontrast nám dal prostor pro spoustu humorných situací," odpověděl na otázku jeden z tvůrců. 

Aktuálně na pokračování legendárních Bulánků přispělo 5 495 Startérů, stále se ale můžeš přidat i ty a za pouhých 400 korun si pořídit klíč ke hře pro PC verzi, ke kterému navíc budeš zvěčněn na zdi díků na webu hry. Nebo si můžeš dalších 200 korun připlatit a zahrát si hru díky Early Access klíči jako jeden z úplně prvních. Většina ostatních odměn už je sice vyprodaná, stále tam ale najdeš i jiné odměny jako jsou trička, karetní hra nebo sběratelské figurky, tak to nezapomeň zkontrolovat přímo na Startovači.

Zdroj: bulanci.cz
Štítky: Bulánci,
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.