Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno! Po měsíční zkušební době se Tomkeejs dnes oficiálně stává koučem SINNERS

1. 6. 2021 | 17:43 Counter-Strike 2
Před měsícem jsme vás informovali o tom, že SINNERS při hledání nového kouče dost možná ukážou na Tomkeejse. Bývalý spoluhráč beastika se z Valorantu vrátil zpět na CS:GO a tohle mohla být příležitost přímo pro něj. Sám je totiž z Liberce. Testovací období sice oficiální nebylo, ale od začátku května se někdejší kapitán Dark Tigers objevoval na zápasech jako kouč a dnes je konečně vše oficiální.
Tomkeejs
Tomkeejs
Zdroj: SINNERS Esports

SINNERS začali svoji pouť začátkem loňského roku nejprve bez kouče. Kolem týmu ale poletoval Tomáš 'efron' Pechman, který nakonec tohle křeslo obsadil a týmu se naplno věnoval. Po několika měsících se ale přesunul do role týmového manažera a hledání ideálního kouče pokračovalo. Ničemu nepomohla ani přítomnost švýcarského analytika Bruna 'Dukkha' Lopese, který se také po čase vypařil. V listopadu to vypadalo, že SINNERS našli zlatý důl v Michalu 'KETUBOR' Csontošovi, ale také tohle spojení po méně než půl roce ztroskotalo.

Trenérské řemeslo je dlouhodobým problémem domácí scény. Na špici se točí několik jmen, mezi něž jen zřídka přibude nějaké nové. Navíc tu není příliš mnoho aktivních hráčů, u kterých by se dalo tušit, že v budoucnu budou zcela jistě směřovat ke koučování čest výjimkám. Po náhlém konci KETUBORa zvažovali SINNERS dokonce i zahraniční variantu, v kuloárech se často skloňovalo jméno Sergeje 'lmbt' Bezhanova, jehož dobře zná Tomáš 'oskar' Šťastný z dob působení v HellRaisers i mousesports. Do třetice všeho dobrého ale nenastává, všechno tak nějak vyšumělo do prázdna. Nakonec se vše obrátilo zpět domů a zvítězila nová varianta přímo z Liberce.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Bez trenéra nejde dlouhodobě na vysoké úrovni hrát a SINNERS to moc dobře vědí. Další volba padla na zkušeného in-game leadera Tomáše 'Tomkeejs' Tomku, který sice minulý rok strávil na VALORANT scéně, ale začátkem letošní sezóny se opět vrátil k milovanému CSku. Hráčské angažmá se mu sehnat sice nepodařilo, počínaje květnem se však našel v jiné roli. Se SINNERS již figuroval na soupisce týmu v ESEA lize a nejednou byl vidět s týmem přímo na serveru. Jednou dokonce musel zaskočit, když dva hráči nemohli zasáhnout do zápasu.

Bývalý kapitán Inside Games nebo Dark Tigers a šampion Supreme Masters je sice o více než šest let mladší než oskar, současně se ale dobře zná s IGL týmu Sebastianem 'beastik' Daněm ze společných dřívějších angažmá. Pokud SINNERS nechtěli někoho, kdo jejich hru kompletně povede, ale spíše osobnost, která pomůže pilovat chyby a připravovat se na soupeře, může být Tomkeejs zajímavou volbou. Od začátku května se postupně s týmem poznával, aby zjistil, co dokáže české jedničce dát. Dnešním dnem je vše oficiální, zřejmě tedy obě strany vidí společnou cestu a SINNERS konečně budou zase kompletní. Snad realita ukáže, že jde o správnou volbou.

„Je to obrovská výzva, ale zároveň se na to extrémně těším. Pevně věřím, že mám co nabídnout a že se dokážeme s klukama posunout na ještě vyšší level,“ řekl Tomkeejs v rozhovoru pro web organizace a vyjádřil se také na téma podobností vedení hry z role in-game leadera a nyní trenéra: „Určitě tam je podobnost veliká, popravdě až na to, že nehraju a nemohu zasahovat do callování in-game, je to téměř stejné.“ A jaké jsou jeho osobní týmové cíle, o tom má také jasno: „Hitnout TOP 20 v HLTV žebříčku nebo postup do ESL Pro League.“

Zdroj: sinners.gg
Štítky: SINNERS, Tomkeejs
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.