Přejít k hlavnímu obsahu

Nový update si posvítil na smurfy. Přináší unranked matchmaking a omezuje hráče bez Prime

4. 6. 2021 | 10:07 Counter-Strike 2
V nejnovějším updatu konečně přichází funkce, po které volala řada hráčů. Do CS:GO nově přichází plnohodnotný unranked matchmaking, končí naopak mód Scrimmage.
prime
prime
Zdroj: CS:GO blog

Je to téměř tři roky, kdy CS:GO přešlo na free-to-play model. Ten však s sebou přinesl i řadu nevýhod, ať už možnost snadného založení účtu pro smurfy a cheatery, tak i náročnou integraci pro začínající hráče. Valve proto konečně přišlo s novým updatem, který se pokusí tyto neduhy napravit.

Tou hlavní změnou je příchod dlouho žádaného unranked matchmakingu. Nehodnocené zápasy si může zahrát naprosto každý, ať už Prime má, nebo ne. Oproti Scrimmage, který hru opouští, je možné si zahrát všechny mapy, a dokonce i módy Wingman a Danger Zone.

Změna přišla také pro hodnocený matchmaking, ten si totiž nově mohou zahrát pouze hráči, kteří mají Prime. Platicí hráči se tak mohou s těmi neplatícími setkat pouze v nehodnocených zápasech. A tím omezení pro non-Prime účty nekončí, těm totiž také přestanou padat bedny a skiny, a co je nejdůležitější, tak ani XP. Prime tak již nebude možné získat jinou cestou, než si za něj zaplatit.

Zdá se tedy, že se vývojářům konečně povedlo najít správný balanc mezi free-to-play modelem a platícími hráči, kteří si chtějí užít hru bez cheaterů a smurfů.

Štítky: CS:GO update
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.