Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport předvedli nejlepší výkon jara a doplňují SINNERS v semifinále Sazka eLEAGUE

7. 6. 2021 | 08:10 Counter-Strike 2
9. sezóna Tipsport COOL ligy už je minulostí a ke svému konci se blíží také druhá velká soutěž Sazka eLEAGUE. Po šesti hracích kolech byly před námi poslední čtyři zápasy, které určily složení o play-off. SINNERS na prvním místě byli jistotou, stejně jako eEriness MARVO bez bodu na dně tabulky. Co ale všichni ostatní?
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE
Zdroj: oficiální grafika

UPDATE: Sedmé hrací kolo je za námi a složení play-off je uzavřené. Na týmech se sice nic nezměnilo, ale pozice v TOP 6 se kompletně promíchaly. Všechno totiž načalo překvapivě vítězství Sampi.Tipsport nad Entropiq Prague, kde Sampi předvedli svůj možná nejlepší výkon jarní sezóny. Bylo tedy jisté, že Entropiq bude čekat čtvrtfinále, o pořadí v horních patrech poté rozhodlo to, že ENTERPRISE nedokázali SINNERS sebrat mapu, i když na Infernu k tomu nebyli daleko, když vedli 14:12. Ve zbylých dvou duelech jsme viděli i prodloužení a následné výhry 2:0, což znamená, že eSuba vybojovala 5. příčku a Sazka.BRUTE končí šestí. Cryptova je venku.

Co je však klíčové, tak fakt, že Sampi.Tipsport a potažmo Entropiq Prague se vyhnou v pavouku SINNERS. ENTERPRISE naopak kvůli horšímu celkovému rozdílu vyhraných a prohraných kol končí až čtvrtí, takže se nejprve utkají s eSubou a v případě výhry na ně v semifinále budou čekat hříšníci. Neskutečně těžký pavouk!

Konečné pořadí Sazka eLEAGUE
Konečné pořadí Sazka eLEAGUE
Zdroj: web soutěže
AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

SINNERS Esports leckdo šlape na paty, domácí jednička je ale stále suverénní a opět v základní části neztratila zatím ani mapu. Na děleném druhém místě tabulky se před posledním kolem nachází Entropiq Prague a ENTERPRISE esports, dva finalisté 1. Tipsport COOL ligy. Oba pro jistotu semifinále potřebují zabodovat, zejména EP to však budou mít těžké, protože se utkají právě proti SINNERS. EIQ se pro změnu postaví Sampi.Tipsport, kteří jsou na čtvrtém místě a chtěli by na týmy před sebou zaútočit. Aktuální forma by tam byla, soupeř je ale čeká jeden z nejtěžších. Tohle kvarteto byste v horní části tabulky asi očekávali, jedno další tady ale chybí.

eSuba neprožívá ideální sezónu a aktuálně se nachází na děleném pátém místě se Sazka.BRUTE. Zatímco BRUTE v sedmém kole vyzvou poslední eEriness MARVO, kteří nedokázali navázat na formu ze závěru základní části Tipsport COOL ligy, tak eSuba se postaví proti svému přímému rivalovi, týmu Cryptova. Matematika je zde jednoduchá, pokud by eSuba prohrála obě mapy, tak ji překvapivě neuvidíme ani v play-off a místo toho se modrá krev bude strachovat o místo v lize pro další sezónu. Karty jsou rozehrány opravdu zajímavě.

Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.