Přejít k hlavnímu obsahu

HenkkyG a spol. chtějí zpátky na špici. Podaří se jim zazářit na AORUS MČR Tour?

7. 6. 2021 | 17:40 Counter-Strike 2
První kvalifikace na AORUS MČR Tour určila devátý a desátý kvalifikovaný tým na další milník letošní sezóny. Mezi registrovanými týmy nechyběla celá řada známých jmen, postoupit ale mohly pouze dva nejlepší celky. Jen jedním z nich byla známá organizace, celkový vítěz kvalifikace však skrývá daleko zvučnější jména.
HenkkyG
HenkkyG
Zdroj: eSuba

Pamatujete si na sestavu Kinder Surprise? Pod tímhle jménem postoupila zvučná pětice NaturalG, fredi, creze, HenkkyG, suplicK na HAL3000 MČR Tour, kde následně hájila barvy organizace Winfinity. S tou se hráči spojili kvůli boji o postup do 2. Tipsport COOL ligy, kde to ale těsně nevyšlo, takže na společné pokračování už nedošlo. Vůbec to však neznamenalo, že by spolu většina sestavy nehrála i nadále, s jedinou výjimkou se pod jménem Nedocenené Talenty objevili na úvodní kvalifikaci na AORUS MČR Tour. Mezi známými organizacemi byli mezi přihlášený týmy nenápadní, papírový potenciál ale naplnili a ukáží se také na druhé zastávce sezóny.

Do výše vypsané sestavy přibyl pouze zepHs místo frediho, jinak v plné síle Nedocenené Talenty postoupily po výhrách nad Huntfinders a Andromedou z prvního místa ve skupině. Po triumfu nad Extra Sugar přišla první zkouška ohněm, HenkkyG a spol. vyzvali GLORE, vítěze 2. Tipsport COOL ligy a budoucího účastníka desáté sezóny elitní soutěže. Výhra 16:12 znamenala postup do druhého dne a tím i před brány postupu na samotnou AORUS MČR Tour. 1dayHeroes hráli vyrovnanou hru, ale na více než 11 a 12 bodů se nezmohli, díky čemuž se Nedocenené Talenty staly prvním postupujícím. Vše navíc zakončili výhrou ve finále a ziskem lepšího seedu.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Otázkou tedy zůstává už jen to, jak se na další velký turnaj připraví. V prvním případě se jim totiž nepodařilo postoupit do mistrovské části, v té vyzyvatelské následně vybojovali alespoň druhé místo. Potenciál tato sestava má obrovský a všechno je to jen o tom, jak jim daný turnaj sedne, protože hráči jako HenkkyG nebo NaturalG jsou zvyklí bojovat na špici scény. Když si k tomu přičteme talent mladších parťáků, určitě se s talenty musí počítat. Zajímavé také bude sledovat, jestli po této sestavě sáhne některá z organizací, jako se stalo minule.

Mezi poraženými kromě GLORE jsou i týmy ANDROMEDA, Sazka.BRUTE EVO nebo Gifted.uRage, takže i v příští kvalifikaci bude určitě o co hrát. Zapojit se můžete i vy, stačí dát dohromady čtyři parťáky, a kdo ví, třeba si právě vy nejen užijete zábavu, ale také vybojujete postup na velký turnaj. Seriál MČR je prostě pro všechny!

Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: AORUS, MČR, HenkkyG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.