Přejít k hlavnímu obsahu

Portál EPLAYER představuje projekt aktualizovaného žebříčku domácích týmů

7. 6. 2021 | 18:14 Counter-Strike 2
Na domácí scéně se už dlouho neukázal žádný všestranný žebříček, jako tomu bylo tradicí v dobách před deseti lety a jako ve světě dělá hlavně renomovaný portál HLTV.org. Vše se do svých rukou tedy rozhodl vzít portál EPLAYER, který dnešním dnem odhaluje beta verzi EPLAYER Rankingu.
EPLAYER RANKING
EPLAYER RANKING
Zdroj: oficiální grafika

Portál HLTV je inspirací naprosto pro všechny. Když si tedy v Eplayeru uvědomili, že na domácí scéně není žádný týmový žebříček, rozhodli se chopit tohoto projektu a ten je dnešním dnem oficiální. EPLAYER RANKING by měl být plně neutrální a nevybírat si zařazené turnaje podle politiky či spoluprací, současně ale v rámci teaseru odhalili, že mediálním partnerem "updatu scény" je i Grunex, Sazka eLEAGUE a Sazka Esport. Nezbývá tedy než doufat, že žebříček opravdu nasadí svůj standard a vytvoří pro týmy nižších sfér extra motivaci hrát turnaje.

A jak to celé tedy funguje? Žebříček bude aktualizovaný každé první pondělí v měsíci a počítat se do něj budou výsledky v turnajích, které jsou již dohrané. Pokud tedy nějaká liga trvá delší dobu, v aktuální verzi tým zřejmě neobdrží žádný bod, dokud se soutěž nedohraje. Při spuštěn žebříčku bylo zařazeno 33 turnajů, podle kterých vzniklo první vydání k prvnímu červencovému pondělí. Výpis turnajů je přímo na stránce žebříčku, není však uvedeno, jaké ohodnocení (Tier) jednotlivé soutěže obdržely. Kromě toho je ale žebříček plně transparentní.

„Našim cieľom je definitívne odstrániť otázku, kto je top 20 v CZ/SK,“ zní ve vyjádření šéfa projektu Šimona Királyho na webu Sazka Esport. Žebříček, podobně jako ten od HLTV, samozřejmě zvýhodňuje ty, kteří toho hrají více. U nižších příček je tak otázkou, jestli vůbec lze vytvořit něco, s čím by šlo pracovat jinak než pocitově, například pro pozvánky na turnaje, jako by rádi tvůrci z Eplayeru. To vše ukáže až čas, kdy je nutné brát v potaz, že jde o beta verzi, takže určitě není vyloučeno, že by v budoucnu žebříček pracoval třeba i s výsledky zápasů.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Ať už žebříček bude splňovat cokoliv, podobná iniciativa je pro domácí scénu samozřejmě vždy plusem. I kdyby to přilákalo jeden tým k tomu, aby se snažil dostat do TOP 20, určitě je to velké pro. Těžko ale při spuštění žebříčku soudit, jestli je možné, aby se jednou začalo brát umístění na nejvyšších příčkách více důležitě, než například v rámci Tipsport COOL ligy, Sazka eLEAGUE nebo přímo Vodafone MČR v počítačových hrách. To je sice zatím ve hvězdách, i tak ale přejeme tvůrcům hodně štěstí a pevné nervy v budoucím vývoji projektu.

Níže naleznete první podobu TOP 20 žebříčku. Reflektuje tohle pořadí aktuální kvality, nebo jsou lokální turnaje až moc oddělené, respektive mají týmy příliš málo možností přímé konfrontace? Sazka.BRUTE jsou například v play-off Sazka eLEAGUE, ale nenajdeme je ani v elitní desítce. Jak moc souhlasíte s tímto pořadím?

  1. SINNERS Esports – 1403 body
  2. Entropiq Prague – 391 bod
  3. ENTERPRISE esports – 330 bodů
  4. eSuba – 267 bodů
  5. Sampi.Tipsport – 234 body
  6. Dynamo Eclot – 194 body
  7. Dark Tigers – 168 bodů
  8. DEFEATERS – 153 body
  9. eEriness MARVO – 115 bodů
  10. Universe – 100 bodů
  11. Sazka.BRUTE – 98 bodů
  12. NecroRaisers – 96 bodů
  13. GLORE – 86 bodů
  14. Winfinity – 77 bodů
  15. BloodyDevils – 72 body
  16. Team Gravity – 54 body
  17. eSuba Youngsters – 53 body
  18. Online Vision Gaming – 34 body
  19. Sazka.BRUTE EVO – 26 bodů
  20. Value Skins – 22 body

Další příležitost získat body do žebříčku mají týmy díky kvalifikacím na nadcházející AORUS MČR Tour, jejíž druhá kvalifikace je na programu o tomto víkendu. Nezapomeňte se tak přihlásit s kámoši do druhého dějství i vy!

Zdroj: eplayer.cz
Štítky: EPLAYER
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.