Přejít k hlavnímu obsahu

Pouť eSuby Evropou skončila dřív, než vůbec začala

8. 6. 2021 | 11:09 Counter-Strike 2
To jsou pořád samí SINNERS, SINNERS, maximálně občas Entropiq Prague. Tentokrát ale dostala možnost porvat se v mezinárodním turnaji eSuba, bohužel však její tažení dopadlo nevalně.
eSuba CS:GO tým
eSuba CS:GO tým
Zdroj: eSuba

Z několika možností to byla eSuba, která obdržela pozvánku na Absolute Masters Summer, klání o 7 tisíc euro. Mezi účastníky najdeme známá jména jako Budapest Five, AGF Esport nebo Nexus Gaming, celkově je ale úroveň turnaje o něco nižší, než kde bojují často třeba SINNERS, proto se věřilo, že by eSuba mohla zazářit. Ve skupině se náš zástupce potkal s mladistvou akademií Endpoint a dvojicí kvalifikovaných sestav z CIS regionu, The Incas v čele s trenérem Kanem a týmem Unique pod vedením bývalého hráče HellRaisers crushe.

Formát byl zvolen klasický – v každé skupině se nacházely čtyři celky, hrál se Double Elimination formát s BO1 zápasy, po kterých se do play-off dostali pouze dva nejlepší. V úvodním duelu se eSuba postavila týmu Unique, v jehož barvách zářil shalfey, který dosáhl neuvěřitelného K/D ratia 2,90. Jednoznačný zápas na mapě Inferno skončil poměrem 16:5 pro Unique, česko-slovenská sestava tak spadla do LB a musela dvakrát zvítězit.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Endpoint Academy dostali od The Incas těžkou školu a po prohře 2:16 se právě oni postavili eSubě o přežití. Favorizovaný zde byl právě náš zástupce, boj to byl ovšem těžký. eSubě se podařilo vyhrát CT stranu na Mirage poměrem 9:6, následně už svítilo skóre 13:9, respektive 14:11. Ani to ale nestačilo k prodlouženi, či dokonce výhře. Akademie anglické organizace zvládla koncovku a vše zakončil parádním quadkillem Richardb0b.

eSuba měla po vypadnutí z REPUBLEAGUE TIPOS další možnost představit se na mezinárodní scéně jinak než skrze otevřenou kvalifikaci, bohužel však ani v tomhle případě nezískala jedinou výhru. Po nepostoupení do finále 1. Tipsport COOL ligy přichází před play-off Sazka eLEAGUE další rána. eSuba však vždy sázela na stabilitu sestavy, takže se nedá očekávat, že by neúspěchy přinesly tak rychlé změny. Nebo se v létě něco semele?!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.