Přejít k hlavnímu obsahu

Snad jim nepřestanou platit, říká beastik po výhře SINNERS nad ruskou sestavou Entropiq

10. 6. 2021 | 21:35 Counter-Strike 2
Očekávaný duel je konečně za námi! Od oznámení ruské sekce Entropiq se čekalo, kdy bude mít tu příležitost porovnat síly s českou jedničkou. Dvě české organizace a dva odlišné příběhy, to byl pikantní souboj v play-off REPUBLEAGUE, který se odehrál dnes v 18:00.
Entropiq
Entropiq
Zdroj: koláž

UPDATE: SINNERS to dokázali a věnovali důležitou výhru svým fanouškům. Sérii proti ruské pětici Entropiq odstartovali Vertigem, kde se v plné parádě ukázalo nejúdernější české duo NEOFRAGoskar. Po výhře 16:12 se šlo na Overpass, kde pro změnu soupeř ukázal, proč je to jejich volba. 16:7 bylo skóre pro Entropiq a šlo se na rozhodující mapu. Chat byl opravdu divoký, stejně jako samotná hra. Kompaktní týmovou hrou ale SINNERS získali jednu ze svých nejcennějších výher, výhra nad 15. nejlepším týmem světa nyní chutná obzvlášť sladce. Česká jednička se tímto dostává do semifinále LB, kde v pátek od 14:00 vyzve další ruský tým forZe.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Když proběhlo velké oznámení, šlo by o souboj 21. s 29. nejlepším týmem světa. Nyní už jde o 15. a 34. nejlepší tým světa. Čísla ale stranou, protože tento souboj bude hlavně o emocích. SINNERS si do náboru ruské sekce Entropiq nejednou rýpnuli, i teď před zápasem se nebáli napsat, že vyzvou tým Entropiq Moscow.

Ruská sestava české organizace nedávno získala svůj první titul, zatímco SINNERS se v posledních turnajích tolik nedaří, tedy až na ESEA Premier, kde i přes první porážku mají zajištěné play-off. V turnaji REPUBLEAGUE TIPOS ale právě tyto celky ovládly swiss část, aby posléze spadly do spodního pavouka Double Elimination bracketu, kde nyní půjde o přežití. Tenhle duel ale bude znamenat více než jen obyčejné play-off střetnutí!

Pokud se podíváme na aktuální bilanci obou týmů, tak je jednoznačně vidět, že lepší formu mají Entropiq. Za poslední dobu vyhráli pětkrát v řadě a neztratili ani mapu, jejich poslední porážky jsou navíc proti gigantům typu BIG a NAVI. SINNERS jsou napříč různými turnaji naopak jako na houpačce, za poslední měsíc mají bilanci šesti výher a šesti proher. Rusové pod vedením hooche ale v poslední době hrají podstatně více zápasů a například před dvěma týdny prohráli s AGO, které SINNERS dokázali porazit relativně s přehledem. Naděje pro českou jedničku tak více než žije. Souboj to bude zajímavý i v tom, že oba týmy mají zcela odlišné map pooly.

V první sezóně REPUBLEAGUE TIPOS už je ve hře posledních šest týmů, ve finále WB čekají SAW a SKADE a ve spodním pavouku se kromě SINNERS a Entropiq nacházejí také Young Ninjas a forZe. Hratelné je všechno, titul je stále ve hře! Pro aktuální výsledky nejen z této soutěže můžete sledovat náš Zápasovník.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.