Přejít k hlavnímu obsahu

eEriness MARVO se udrželi v Sazka eLEAGUE, premiérově je tam doplní obměnění Dark Tigers

17. 6. 2021 | 07:40 Counter-Strike 2
Sazka eLEAGUE o tomto víkendu vyvrcholí velkolepým play-off, ještě před tím je ale potřeba dohrát Open ligu a uzavřít barážové boje. Dva nejlepší týmy se v těchto dnech postaví dvěma nejhorším týmům základní části, kdo nakonec uspěje?
Trofej soutěže
Trofej soutěže
Zdroj: Sazka eLEAGUE

UPDATE: Barážové bitvy jsou u konce a uspěly v nich dvě tradiční organizace. Jak jsme informovali před závěrečným dnem, z horní části pavouka se podařilo uspět eEriness MARVO, kteří se stinxem hráli jako vyměnění a během dvou dní dali zapomenout na to, že v základní části nevyhráli ze čtrnácti pokusů ani jednu mapu. Cryptova po této prohře navíc nezvládla ani druhý zápas, když Dark Tigers po výhře nad HEROJIK porazili i ostravskou organizaci s mezinárodní sestavou a postoupili do ligy. V barvách DTG se představili Filixos a zur1s, tak uvidíme, jak bude sestava vůbec vypadat v letní části sezóny, protože minimálně druhý jmenovaný byl jen host.

Baráž o Sazka eLEAGUE
  Česká republika eEriness MARVO2      
     Česká republika eEriness MARVO2   
  Slovensko HEROJIK0      
        Česká republika eEriness MARVO 
  Evropa Cryptova2      
     Evropa Cryptova1   
  Slovensko Dark Tigers0      
         
     Evropa Cryptova1   
  Slovensko HEROJIK0     Slovensko Dark Tigers 
     Slovensko Dark Tigers2   
  Slovensko Dark Tigers2      
AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Kvalifikační cyklus zvaný Sazka eLEAGUE Open nabízel osm kvalifikačních turnajů. Jejich osm vítězů, tedy až na vyřazené a nahrazené NecroRaisers, se tento týden utkalo v Double Elimination pavouku o sloty v baráži. Jedna známá organizace vedle druhé, první místo jim ale vyfoukl jediný tým bez záštity. Sestava HEROJIK dokázala porazit GLORE, Dark Tigers i Dynamo Eclot a zcela zaslouženě postoupila z Winners Bracketu. Pokud se ptáte, kdo za tento celek střílí, tak jde o hráče jako NaturalG, suplicK nebo creze, takže v podstatě sestava, která si nedávno pod názvem NedocenenéTalenty vybojovala postup na naši AORUS MČR Tour.

Spodní pavouk nabízel druhou možnost a shodou okolností se v něm nejdál dostaly tři týmy, které porazily HEROJIK. ANDROMEDA, 1dayHeroes, Universe ani E-RIVALS v těžké konkurenci neuspěli, jako další se rozloučili GLORE, kteří proti Dark Tigers promarnili vysoký náskok. Zápas o druhý slot tedy proti sobě postavil Dynamo Eclot a Dark Tigers, dva moc dobře známé týmy z domácí scény. DNE ještě v Sazka eLEAGUE nikdy nehráli a bohužel se jim to nepovede ani v nadcházející sezóně. Dark Tigers je s hostem zur1sem porazili na třech mapách a po odchodu ZEDc si tedy zahrají o návrat mezi elitu. Tomu se říká odplata za odchod.

Na samotnou baráž jsou vyhrazeny dny úterý a středa. První dvojici zápasů už tedy máme za námi a týmy ze Sazka eLEAGUE v nich nezklamaly. Cryptova porazila Dark Tigers 2:0 a stejným výsledkem si eEriness MARVO poradili s HEROJIK, za EE navíc poprvé nastoupil navrátilec stinx, jehož příchod za Fizareziho je zatím v řešení. Hráč by měl po konci v Dynamo Eclot mít stále platnou smlouvu v této organizaci. Nic to však nemění na tom, že nyní je jisté, že minimálně jeden tým se v prestižní lize udrží. I boje v LB jsou na programu ve středu.

Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.