Přejít k hlavnímu obsahu

České derby v LEC a Freezova družina na druhém místě v LCS!

21. 6. 2021 | 11:30 League of Legends
Další herní víkend v profesionálních ligách je za námi a bylo se na co koukat. Speciálně v LEC jsme mohli sledovat souboj mezi MAD Lions a Excel Esports. V této hře si proti sobě zahráli čtyři češi, dva na obou stranách. Tentokrát vyšli vítězně Patrik a Denyk na straně Excelu, ale Humanoid s Carzzym si zlepšil náladu hned další den výhrou proti Schalke.
Excel poráží MAD Lions!
Excel poráží MAD Lions!
Zdroj: Excel Esports

MAD Lions po dobrém prvním týdnu narazil na EXCEL v prvním zápase svého hracího víkendu. Pro české fanoušky atraktivní souboj, ale nakonec ani tak moc nezáležel na výkonech našich hráčů, ale spíše na týmové souhře. Hra byla už od začátku velice vyrovnaná, ale dvojice DanNukeduck na straně XL začala dominovat a Xin Zhao se společně s Azirem ukázaly jako klíčové picky. Okolo 25. minuty se hra začala otáčet v jejich prospěch a MAD Lions nedokázali najít jakoukoliv odpověď. Na konci hry ještě Patrik zazářil se svojí Kaisou a Excel Esports si tak odnesli velice cenný skalp, který by mohl pro oba týmy na konci splitu znamenat hodně.

MAD Lions si ve druhém dni trochu zlepšili náladu proti Schalke 04, které dokázali celkem příjemně porazit. Naopak EXCEL narazili na rozjeté Fnatic, kteří jim nedali šanci a sami se posunuli na skóre 3:2. Jejich změny tak zatím vypadají, že se vyplatily. Příští týden čeká MAD docela nepříjemný víkend, protože narazí na Vitality. Rovněž XL čeká těžký úkol, kterým je zastavení rozjetých Misfits Gaming. Speciálně pro Denyka to bude prestižní souboj, protože právě v Misfits začal svoji LEC kariéru a má jim co vracet.

Kromě LEC se ještě krátce zastavíme u LCS, kde Freezova družina v 100 Thieves dělá zázraky. 100T pod vedením Freeze a Reapereda zatím skvěle prosperují a díky dalšímu dobrému víkendu a výhře nad Team Liquid se posouvají na druhé místo LCS! Už tento týden v neděli navíc narazí na Cloud9, kteří se pokusí o to je porazit a převzít jejich pozici. Dokáží se 100 Thieves dostat do čela LCS a případně dokonce na světový šampionát? Na závěr se ještě můžete podívat na tabulku LEC a LCS po celém hracím víkendu.

Vlevo - LEC a vpravo - LCS
Vlevo - LEC a vpravo - LCS
Foto: Riot Games
Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: Carzzy, Humanoid, Denyk, freeze
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.