Přejít k hlavnímu obsahu

Sběratelské samolepky z League of Legends? Panini říká ano a spouští první řadu i s českými hráči!

22. 6. 2021 | 11:30 League of Legends
Jednou z mnoha klasik v našich trafikách a hračkářstvích se staly sběratelské samolepky a karty. Když nebudeme brát v potaz série jako Pokémon a Magic: The Gathering, tak nám zde něco přece jen chybí – nějaké zaměření na esport. Společnost Panini nyní vše mění a přináší první sběratelské samolepky pro League of Legends.
První League of Legends samolepky jsou tady!
První League of Legends samolepky jsou tady!
Zdroj: LVP

Pokud jste byli už od mala nadšenci do sbírání věcí, tak vás určitě neminuly samolepky a karty. Každý z nás asi sbíral něco jiného, ale nedá se opomenout fakt, že největší pozornost vždycky táhly sporty, speciálně fotbal, případně lední hokej. Nyní společnost Panini, která se specializuje na pokrytí většiny fotbalových akcí svými novými kartami a samolepkami přináší změnu. Rozhodují se investovat do League of Legends!

První esportovou ligou s vlastními samolepkami se stává španělská LVP. Domácí scéna ve Španělsku je hodně velká, možná jedna z nejlepších v celé Evropě. Právě tahle spolupráce by mohla přinést hodně nových fanoušků pro League of Legends ve Španělsku a bude se jednat o test, jak moc dokáže esport konkurovat jiným sběratelským sériím.

“Vydání alba pro Superligu je velkolepým milníkem pro všechny esporty. Jako společnost LVP jsme hrdí na to, že stojíme v čele iniciativy společně s nejlepší firmou tohoto odvětví – Panini. Představujeme tak tuto novou kapitolu esportu, která jistě potěší naši komunitu. Rovněž jsme přesvědčeni, že tohle vydání je jen začátkem něčeho mnohem většího, čeho se v následujících letech dočkáme,” řekl Jordi Soler, CEO společnosti LVP.

Kromě samotných hráčů zde také najdeme trenéry, loga, dresy, a stadiony, ve kterých se hraje španělská liga. Navíc nemůžeme zapomenout na to, že i my máme v Superlize několik našich zástupců. Těmi jsou Jakub "Dreedy" Viceník, semifinalista minulé sezóny European Masters a člen týmu UCAM Esports Club, spolu s trojicí zástupců klubu S2V Esports – Ondřej "Robocop" Sklenička, Adam "Random" Grepl a Radovan "Rufus" Moravec.

Bohužel zatím nevíme, zda nálepky budou k dostání i u nás v České republice ve fyzické podobě, ale pokud uspějí alespoň ve Španělsku, tak se možná dočkáme dalších sérií. Kdo ví, třeba jednou budeme moct sbírat samolepky z LEC nebo Worlds. Prozatím musí stačit online verze, kterou naleznete na webu albumsuperliga.

Takto vypadá digitální album po otevření
Takto vypadá digitální album po otevření
Foto: Panini
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.