Přejít k hlavnímu obsahu

Zmatek v Cloud9 pokračuje. Zven se vrací do základu!

23. 6. 2021 | 10:50 League of Legends
Cloud9 pokračují v chaosu ohledně svého marksmana a po nepovedených třech víkendech se do základní sestavy znovu vrací veterán Zven. To znamená, že se K1ng přesune zpátky do akademie a bude nadále pilovat své schopnosti. Opravdu nám ale nezbývá nic jiného, než se zeptat, proč vlastně tato změna proběhla.
Zven je zpátky!
Zven je zpátky!
Zdroj: Cloud9

Výměna marksmanů před začátkem letního splitu byla naprostý šok pro všechny fanoušky a experty. Veterána Zvena nahradil naprostý nováček K1ng, který ukazoval dobré výkony v akademii. Bohužel hlavnímu týmu Cloud9 se nepovedlo prvních pár víkendů LCS a vyšel najevo jeden z hlavních nedostatků K1nga – nedokáže kvalitně zahrát Ezreala, který je momentálně hlavní prioritou na roli AD Carry v profesionálních zápasech.

Naopak Zven patří už dlouhé léta k těm nejlepším hráčům na Ezrealovi, a když zapomene na pár jeho chyb, tak má týmu v tomto ohledu daleko více co nabídnout. Stačí se jenom podívat na statistiky ze SoloQ a můžeme vidět, že Zven má na Ezrealovi o necelých deset procent vyšší poměr vítězství než K1ng. To je hlavní rozdíl mezi oběma hráči, ale doufejme, že K1ng se trochu vzchopí a uvidíme ho v dalších splitech pravidelně v LCS. Jeho výkony přece jen byly na ostatních postavách velice dobré vzhledem k tomu, že je nováčkem.

Bude tato změna k něčemu? To se dozvíme už tento týden v neděli krátce po půlnoci, kdy Cloud9 narazí na Golden Guardians. Výhra tady je pro ně naprostou povinností, protože za dalších pár hodin poté narazí na skvěle rozjeté 100 Thieves. To už bude o něco těžší zápas, ale výhra by je posunula na dělené druhé místo LCS.

Štítky: Zven, Cloud9, 100 Thieves
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.