Přejít k hlavnímu obsahu

První přeběhlík se vrací z Valorantu zpět k CSku. Daps se stává koučem Evil Geniuses

23. 6. 2021 | 12:10 Counter-Strike 2
Bývalý úspěšný in-game leader posiluje Evil Geniuses na pozici kouče. Přestup je o to peprnější, že daps je prvním hráčem, který po se po přechodu na VALORANT vrací zpět na Counter-Strike scénu.
Daps se přidává k Evil Geniuses
Daps se přidává k Evil Geniuses
Zdroj: Evil Geniuses

Týmu Evil Geniuses se v posledních měsících ani zdaleka nedaří. Na čtyřech z posledních pěti turnajích se umístil na posledním místě a zažívá nejhorší výsledky v historii sestavy, dokonce krátce vypadl ze světové TOP30. Proto se rozhodl získat nový impulz ve formě nového kouče.

Tím není nikdo jiný než Damian "daps" Steele. Ten stál u samotných počátcích týmu, tehdy ještě pod organizací NRG, ve které strávil dva roky a v roce 2019 dosáhl dvou velkých titulů, které tým vystřelily až na čtvrté místo v HLTV žebříčku, než byl před berlínským Majorem posazen na lavičku.

Poté se zkušený IGL neúspěšně představil v barvách Cloud9, než nakonec zakotvil v Gen.G. I zde však po počáteční vlně úspěchů nakonec přišel pád a daps se rozhodl zkusit své štěstí ve Valorantu. Teď je však prvním hráčem ze světové špičky, který se z Valorantu vrací zpět ke Counter-Strike.

Evil Geniuses tak dál pokračují v posilování svého týmu. V březnu se k týmu připojil americký supertalen oBo, po sérii špatných výsledků se navíc z dubnu z týmu odporoučel tarik, kterého nahradil Polák MICHU.

Daps se v sestavě poprvé představí 6. července, kdy se hráče na IEM Cologne čeká návrat na LAN.

Sestava Evil Geniuses:

 Spojené státy americké Vincent "⁠Brehze⁠" Cayonte
 Bulharsko Tsvetelin "⁠CeRq⁠" Dimitrov
 Polsko Michał "⁠MICHU⁠" Müller
 Kanada Peter "⁠stanislaw⁠" Jarguz
 Spojené státy americké Owen "⁠oBo⁠" Schlatter

 Kanada Damian "⁠daps⁠" Steele (coach)

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.