Přejít k hlavnímu obsahu

E-RIVALS a Fadee Gaming potvrdili role favoritů a uzavírají složení AORUS MČR Tour

27. 6. 2021 | 20:05 Counter-Strike 2
Závěrečná kvalifikace AORUS MČR Tour opět přilákala přes dvě desítky domácích sestav, které měly před sebou jediný cíl. Buďto si užít nefalšovanou kompetitivní zábavu, nebo v ideálním případě zaznamenat alespoň čtyři výhry pro postup do nedělní části. Ne ve všech případech tohle ale platilo.
AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Po dlouhé době se v domácích turnajích objevil pojem Team Moops. Nechvalně proslulý celek pod vedením Václava 'rpg' Vlacha na své fanpage napsal krátce, ale výstižně: „Dlouho jsme nebyli aktivní, ale to se vše změní.“ Na úspěch v této části kvalifikačního cyklu si ale vybrali poslední možnost, kdy tým bere vše, nebo nic. Moops v čele s dominantním Matúšem 'uZman' Rechtorovičem vyhráli tři zápasy, jednou zvítězili kontumačně a byli v čele své skupiny. Do posledního zápasu ale nenastoupili a přišel obří zvrat. Vzhledem ke zbylému dění byly ve skupině A tři týmy s bilancí 4 výher a 1 prohry, a kvůli této kontumační prohře nakonec Team Moops o skóre končí! Kromě jediné prohry je musí mrzet i úvodní duel ve skupině, který ukončili až ve druhém prodloužení.

Soustředit se tedy můžeme na další týmy, jež tímto obdržely velkou šanci. Mezi účastníky totiž chybí také například GLORE (jediný zástupce 1. Tipsport COOL ligy, jenž musel projít kvalifikačním procesem), kterým už tímto zbývá jen čekat na to, jestli dají Sampi.Tipsport dohromady sestavu do pondělka poté, co se rozloučili hned se čtveřicí hráčů základní sestavy a nad jejich účastí visí otazník. Mezi osmičkou, která se v rámci vyvrcholení poslední kvalifikace představí v neděli, se nachází například E-RIVALS, Fadee Gaming nebo nebezpečná akademie MSI Inside Games. Právě hráči Fadee Gaming byli v sobotu nejvíce suverénní, protože jinak se všechny skupiny hodně zamotaly. Podceňovat po minulých zkušenostech však nemůžeme ani různé mixy.

Jako tomu bylo v sobotu, tak ani v neděli nepřijdete o živý stream toho nejdůležitějšího. Za mikrofon se tentokrát posadí Jakub 'Koty' Kotajny spolu s Přemkem 'huhy' Malinou, vysílání startuje klasicky okolo 16:00.

Štítky: AORUS, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.