Přejít k hlavnímu obsahu

Světový pohár vypukl a český šampion, jezdící za McLaren, je v parádní formě!

28. 6. 2021 | 15:50 Trackmania
Před pěti měsíci podepsal elitní český závodník Kappa ve stáji McLaren Shadow. Splněný dětský sen bohužel nepokračoval v elitní Trackmania Grand League, po ní však následuje World Cup, kde by český reprezentant mohl opět zazářit. Přece jenom jde o dvojnásobného krále světové scény!
Kappa
Kappa
Zdroj: @KappaMCLShadow

Martin 'Kappa' Krompolc má na kontě tituly z mistrovství světa i první sezóny Trackmania Grand League, dnešní nejprestižnější soutěže. V letošním roce se mu po přestupu do nového angažmá tolik nevedlo, a proto si nevysloužil pozvánku na nadcházející World Cup. První ročník nového jednorázového turnaje si však 25letý závodník nechtěl nechat ujít a prošel otevřenou kvalifikací, které se zúčastnila skoro tisícovka hráčů. „Kvalifikace přes Open Qualifier byla výzva sama pro sebe, ale připravil jsem se na něj důkladně a postoupil jsem poměrně přesvědčivě, což mi ve výsledku hrálo do karet ve skupinové fázi, neboť se hrály ty stejné tratě a já už jsem s nimi tedy měl jistou zkušenost,“ popisuje Kappa první krok své cesty, kdy dokázal to špatné proměnit v to dobré.

Tímto úspěchem nechyběl závodník stáje McLaren Shadow mezi šestnácti nejlepšími hráči světa. Jako další na něj čekala skupinová fáze, kde se v celkových šesti zápasech různě míchali hráči a z toho vzniklo celkové pořadí. Tento řez ukončil snažení rovné poloviny hráčů, Kappy se to ale netýkalo. „Do play-off jsem nakonec postoupil z výborného třetího místa a čeká mě tak minimálně semifinálový zápas, ve kterém nebude Carl Jr, trojnásobný mistr světa a vítěz letošní groupstage.“ Právě Carl-Antoni Cloutier jezdí ve velké pohodě a za celou skupinovou fázi ani jednou nezaváhal, když do play-off prošel bez ztráty bodu. O hlavním favoritovi je všem jasno. „Je těžké ho nejen porazit, ale vůbec s ním odehrát vyrovnaný zápas,“ říká Kappa, který ale ví, že není neporazitelný.

Semifinálové složení
Semifinálové složení
Zdroj: TMGL Twitter

„Cíle si stanovuju postupně. První jsem se chtěl kvalifikovat, poté jsem se chtěl dostat do play-off, kde se právě nacházíme. Mým dalším cílem bude se dostat do grandfinále (TOP 4), přičemž mi v cestě stojí Pac, Massa a Scrapie. Všichni tři jsou extrémně naskillovaní a zkušení hráči, ale myslím si, že minimálně na druhé postupové místo jsem stále mírný favorit. Pokud by se mi povedlo v semifinále uspět, tak by se případně mohly stanovit další (vyšší) cíle,“ odhaduje český hráč své šance pro semifinálové kolo. Až v případě úspěchu začne Kappa přemýšlet nad finálovým bossem: „Vím, že za určitých okolností jsem jeden z velmi malé hrstky lidí na světě, kteří se mu jsou schopni postavit čelem. Pokud tak postoupím do grandfinále, budu mu rozhodně důstojným soupeřem. První se ale pojďme do toho finále dostat, pak už se může stát cokoliv. Budu ready!“

Vyvrcholení světového poháru je na programu v neděli 4. července. Komentáře se zhostí parádní duo Medic + Wirtual, které své kvality ukázalo již v groupstage. Kombinace ikony světa Trackmanie a nadšence v podobě League of Legends komentátora funguje naprosto dokonale, tak si nezapomeňte finálový den naladit i vy. „Budu hájit české barvy v tom nejlepším možném světle,“ doplňuje Kappa na závěr. Snad to bude jezdit tak, jak má!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.