Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE, eSuba a ti další. Kdo se s kým utká v boji o další slot na Vodafone MČR 2021?

29. 6. 2021 | 19:20 Counter-Strike 2
Šestnáct týmů, ale jen jeden vítěz. Druhý milník sezóny je tady a už tuto neděli poznáme druhého postupujícího na další ročník Vodafone MČR v počítačových hrách. Úvodní HAL3000 MČR Tour ovládli SINNERS Esports, celkové klasifikaci vévodí Entropiq Prague, ale tentokrát mít turnaj jasného favorita mít nebude.
AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Ještě než se dostaneme k samotnému losu úvodního dne a následné skupinové fáze, tak je potřeba říci, že dva z předních týmů, které si vysloužily pozvánku, o víkendu v akci neuvidíme. Entropiq Prague se kvůli našlapanému harmonogramu a letní pauze rozhodli turnaj vynechat, což si mohou dovolit také skrze to, že suverénně vévodí MČR klasifikaci a totéž se nemůže změnit ani po AORUS MČR Tour. Jen si, prostě a jednoduše, zatím 100% vrchol letošní sezóny nezajistí. Totéž platí také o Sampi.Tipsport, kteří se před pár dny rozloučili s většinou své sestavy a ani žádnou provizorní pohromadě nemají. V celkovém pořadí jsou na děleném třetím místě, takže ani oni z boje o finále MČR nevypadnou. Pro ostatní je tohle ale obří a možná i neopakovatelná šance postoupit!

Nasazenou jedničkou se tímto stává sestava ENTERPRISE esports, která spolu s eSubou bude patřit k největším favoritům na triumf. První koš poté doplnily týmy Dynamo Eclot a Dark Tigers, které se jistě pokusí o zázrak, ale velkým a důležitým lákadlem jistě bude vyšší možnost zisku většího počtu MČR bodů. Díky dvěma odhlášením si pozvánku vysloužili i Universe a GLORE, kteří nebudou chybět, stejně jako DEFEATERS a eEriness MARVO, s nimiž společně utvořili druhý losovací koš. Týmy z kvalifikací utváří zbytek startovního pole podle toho, jak odehráli dané finále, celkově je ale osazenstvo vyrovnané a o mnoho méně predikovatelné, než tomu bylo na jaře.

Všechno dění vypukne v pátek večer, kdy bude na programu osm simultánně hraných zápasů. Týmy z prvního koše vyzvou náhodně vylosované týmy ze čtvrtého, ty z druhého se pak postaví týmům ze třetího. Vítězové těchto osmi duelů postoupí do mistrovské části AORUS MČR Tour a budou bojovat o 1. až 8. místo, přičemž poraženou osmičku bude čekat pouze boj o nejlépe 9. příčku v části označené jako Challenger. Obě tyto části se hrají totožným formátem, tedy GSL skupinovou fází, z níž postoupí nejlepší čtveřice do Single Elimination play-off. Formát už je vám tedy jasný, soupisky vám v rámci preview představíme v následujících dnech, tak se pojďme nyní společně podívat na to klíčové, tedy rozlosování, které proběhlo formou videa na sociálních sítích MČR.

Rozlosování turnaje AORUS MČR Tour
Rozlosování turnaje AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: AORUS, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.