Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy, jak správně sázet "kombíky"

1. 7. 2021 | 09:00 Všechny hry
Sázky na jednotlivé zápasy, nebo spojit několik sázek k sobě na jeden velký tiket a s větší výhrou riskovat také větší šanci na prohru? A co teprve, když se do všeho zapojí ještě takzavané kombíky, tedy sázky, u kterých určujete jaké kombinace více sázek budete vsázet? Aby se v tom čert vyznal... Pojďme si vše vyjasnit!
Kombinované sázky
Kombinované sázky
Zdroj: PLAYzone

V minulém článku o sázení jsme se bavili o Value. Kdy má pro vás sázka Value a je dobré na ni vsadit. Dnes se podíváme na to, jak se dají jednotlivé sázky kombinovat pomocí AKU nebo KOMBI sázek. A stejně jako minule, i tentorkát krátké varování na začátek! Není nic špatného na tom, jen tak si vsadit na svůj oblíbený tým. Aby člověk z fandění také něco měl. Pokud ale chcete přistupovat k sázkám, možná ne nutně zodpovědně, ale spíš strukturovaně a koncepčně, je potřeba najít si systém. 

Pro zkušené sázkaře mohou být velmi zajímavou alternativou k sázkám na jednotlivé zápasy nebo údálostí takzvané AKU sázky – Akumulované sázky. O co zde jde? Je to jednoduché a jistě je všichni znáte. Vyberte si na jeden tiket několik událostí, například výsledků zápasů, pokud se kterýkoli z těchto zápasů nepovede, celý tiket propadá. I kdyby vyšlo ze šesti zápasů pět a pouze jeden jediný nevyšel, prohráváte celou sázku. Proč tedy AKU vsázet? To je také jednoduché.

AKU tiket totiž násobí všechny kurzy všech příležitostí na něm dohromady. Pro příklad řekněme, že máte tiket, na kterém jsou čtyři příležitosti:

  • Entropiq Prague vs. eEriness – výhra EIQ v kurzu 1.52
  • Sampi.Tipsport vs. DEFEATERS – výhra SMP v kurzu 1.45
  • eSuba vs. Dark Tigers – výhra ESB v kurzu 1.33
  • ENTERPRISE esports vs. ECLOT – výhra ENT v kurzu 1.75

Pokud vám celý tiket vyjde a vsadíte 400 Kč, získáte váš klad vynásobený násobkem všech dílčích kurzů. Tedy 1,52*1,45*1,33*1,75*400 Kč = 5,13*400 Kč = 2052 Kč. Pokud vám však nevyjde byť jediný z těchto zápasů, nevyhráváte vůbec nic a váš vklad propadá. Vyplatí se to tedy? Pojďme se podívat, kolik byste vyhráli, pokud byste vsadili 100 Kč na každý ze zápasů samostatně: 152 Kč + 145 Kč + 133 Kč + 175 Kč = 605 Kč. Pokud by vyšlo vše, v případě AKU máte zisk 1652, v případě jednotlivých sázek 205 Kč. Větší riziko sebou přináší také mnohem větší odměnu!

Na začátku jsme psali, že pokud vám na tiketu nevyjde jedna z událostí, přijdete automaticky o vše. To je a není pravda. Pokud se sázení nebojíte a vytvoříte AKU tiket, který bude obsahovat 10 a více příležitostí, můžete využít takzvaný EXTRATIP. Díky EXTRATIPu se automaticky jedna z těchto sázek (ta s nejnižším kurzem), označí jako extra, a pokud by vám právě prohra v této sázce jinak úspěšný tiket potopila, nebude se v závěru vůbec počítat. Pokud ji vyhrajete, počítat se samozřejmě v celkovém tiketu bude. (V případě, kdy jsou na tiketu dvě příležitosti s nejnižším kurzem, můžete si EXTRATIP vybrat). 

Tipsport
Tipsport
Zdroj: PLAYzone.cz

Pojďme se nyní podívat na KOMBI sázky alias Kombíky. Kombinovaný tiket si můžete představit jako sadu několika tiketů, které se vyhdonucují samostatně, ale také jako jeden velký tiket. Jednodušší bude si vše ukázat na příkladu. 

Vezmeme kurzy z předchozí části a rozdělíme si je na 3 samostatné tikety v rámci jendoho KOMBI tiketu: 

  • TIKET A
    • Entropiq Prague vs. eEriness – výhra EIQ v kurzu 1.52
  • TIKET B
    • Sampi.Tipsport vs. DEFEATERS – výhra SMP v kurzu 1.45
    • eSuba vs. Dark Tigers – výhra ESB v kurzu 1.33
  • TIKET C
    • ENTERPRISE esports vs. ECLOT – výhra ENT v kurzu 1.75

Nyní vám Tipsport nabídne možnost vybrat si, jaké kombinace (KOMBI) si budete chtít vsadit. U tří tiketů máme tři možnosti!

  1. Vsadit si celkový výsledný kurz = pokud vyjde vše, získám svou sázku x 5,13 (násobe všech kurzů)
  2. Vsadit si KOMBI s možností jedné chyby, reálně tedy vsázím na to, že vyjde jakákoli kombinace dvou z těchto tří tiketů = A+B / A+C / B+C. Ale pozor! Jedná se o chyby v tiketech. Pokud mi na TIKETu B nevyjdou oba zápasy, na TIKET A a C to nemá dopad a proto stále dostanu vyplacenou kombinaci A + C. Pokud vyjde vše, dostanu vyplacenou odměnu za A+B, A+C i B+C. Pokud nevyjdou tikety dva, nedostanu nic. 
  3. Poslední možnost je pak sázka na samostatné tikety, tedy samostatné A, samostatné B, samostatné C. Žádné násobení mezi tikety. 

U všech těchto tří možností můžete nastavit jiné částky sázky a některé z nich nemusíte tedy vůbec využít. Mohu tedy například vsadit možnost 1 a 2, obě po padesáti korunách. Sázím tedy na to, že vyjde: A+B+C / A+B / A+C / B+C. Po 50 korunách tedy celkem za 200 Kč. Pokud mi nevyjde například TIKET C, stále dostanu vyplacenu příležitost A+B (147 Kč). Pokud vyjde vše, získám 256 Kč + 146 Kč + 133 Kč + 168 Kč = 703 Kč!

KOMBI tikety jsou skvělým nástrojem, pokud si chcete vsadit například na všechny příležitosti v konkrétním kole ligy nebo MČR Tour. Máte navíc pojistku v případě, pokud vám některý ze zápasů nevyjde. V některých případech můžete být stále v zisku u jednoho nebo i více prohraných utkáních. Zde už pak záleží na samostatných kurzech. KOMBI sázky jsou například skvělé na zapojení některých více odvážných tipů do jinak velice realistického tiketu. Chce to hodně počítat a se sázkou si takříkajíc pohrát.   

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Štítky: Sázky, tipsport.cz