Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovská část AORUS MČR Tour: ENTERPRISE, eSubu a GLORE doplní v play-off Dark Tigers!

3. 7. 2021 | 22:50 Counter-Strike 2
Finále AORUS MČR Tour se nám po úvodních rozřazovacích zápasech, které v podstatě všechny skončily podle papírových předpokladů, rozdělilo do dvou kolejí. V tomto článku se zaměříme na Mistrovskou část, kde se mimo pořádnou dávku MČR bojuje i o samotnou vstupenku na Vodafone MČR 2021.
AORUS MČR Tour - Mistrovská část
AORUS MČR Tour - Mistrovská část
Zdroj: grafika PLAYzone

1. kolo

eSuba vs. DEFEATERS (skupina A) - 2:0

Úvodní kolo otevřeli na streamu eSuba a DEFEATERS ze skupiny A. Hráči pod vedením zkušeného Tomáše "benq1" Masaryka rozjeli na soupeřově mapě Mirage velkou show, k ničemu své protihráče nepouštěli a rychle zvítězili 16:5. Velkou zásluhu na tom měl stand-in Martin "Pechyn" Pechoušek, který se po rozpadu Sampi.Tipsport opět objevil u modré krve. Druhá mapa Nuke už ale byla těsnější. DEFEATERS neskutečně tahal sniper Kristián "heikkoL" Garbera s celkovými 25 killy, na druhé straně tuto neobvyklou funkci plnil se stejným počtem zabití Dominik "NIO" Maxian. První polovina i díky tomu skončila vyrovnaně, ta druhá už ale byla jasně v režii eSubáků. Ti svému soupeři povolili pouhé jedno kolo a po výhře 16:8 postupují do dalšího zápasu, ze kterého si mohou zítra v 10:00 zajistit jako první postup do play-off.

Dynamo Eclot vs. GLORE (skupina A) - 0:2

Na eSubu nebude podle předpokladů čekat Dynamo Eclot, ale GLORE! Tento mladý celek hrál proti ostříleným hráčům okolo Filipa "K1-FiDa" Dvořáka skvěle a zaslouženě si připsal vítězství 2:0. Inferno zakončili v základní době tím nejtěsnějším způsobem 16:14, Mirage už muselo rozhodnout prodloužení, které šlo v jejich prospěch za stavu 22:18. V barvách GLORE nejvíce řádil Samuel "SMK-" Kellner, který si za obě mapy připsal skvělých 72 killů, z toho hned 44 na Miragi. První větší překvapení je tak dokonáno!

ENTERPRISE vs. eEriness MARVO, Dark Tigers vs. Universe (skupina B) - 2:0, 2:0

Co se týče druhé skupiny B, tam po výhře 2:0 nad eEriness MARVO pokračují v horním pavouku ENTERPRISE a po stejném výsledku nad Universe i Dark Tigers. Neuvěřitelné bylo, jak nasazená jednička ENTERPRISE dokázala zvládnout Vertigo. Proti eEriness totiž prohrávali už 3:12, celkově ale dokázali po famózním comebacku vyhrát 16:12! O přímý postup se tak zítra v 13:30 potkají s temnými tygry.

Soutěž s AORUS!
Soutěž s AORUS!
Foto: AORUS

2. kolo

eSuba vs. GLORE (skupina A) - 2:0

Sobotní den otevřel na streamu duel mezi eSubou a GLORE. Modrá krev jasně mířila do play-off, GLORE ji v tom ale určitě chtěli zabránit. Začalo se na Infernu, kde mimochodem hráči v modrožlutém včera dokázali porazit Dynamo Eclot 16:14. Lépe začala eSuba, GLORE ale nezoufali a začali se dotahovat. První polovina tak skončila pro blogg1se a spol. pouze 8:7 a GLORE byli na koni. Po výměně stran ale eSubáci opět vyhráli pistole a začali ukazovat svoji herní sílu. Skvěle obsazovali zejména B site a i díky tomu nakonec mapa soupeře šla v jejich prospěch 16:11. Další mapou byl stále ještě exkluzivní Ancient. Pick eSuby byl trochu překvapivě v první polovině vyrovnaný, GLORE dokonce v jednu chvíli vedli za CT stranu 6:4. To ale pro ně bohužel bylo v podstatě vše, na co se zmohli. Modrá krev ukázala sílu svého picku, dobrou hru v závěru první poloviny přenesla i do té druhé a soupeři téměř vůbec nic nepovolovala. Celkově mapa skončila 16:10 a trenér Tomáš "benq1" Masaryk si tak může oddychnout – jeho svěřenci bez větších problémů splnili povinnost a jsou v play-off Mistrovské části!

Dynamo Eclot vs. DEFEATERS (skupina A) - 1:2

Další zápas mezi Dynamo Eclot a DEFEATERS se odehrál na našem vedlejším kanále. Začalo se na mapě DEFEATERS Dust II, kde to bylo opravdu vyrovnané a vše nakonec muselo rozhodnout až prodloužení. Tam už ale byli o krok napřed „domácí“, kteří si připsali výhru 19:17. Dynamo Eclot si ale náramně spravili chuť na jejich Ancientu, kde svého soupeře rozdrtili 16:3 a duel tak poslali na Inferno. Tam ale včera prohráli s GLORE 16:14 a bohužel pro ně, dnes to bylo výsledkově ještě horší. DEFEATERS za CT stranu sice nijak extra nevynikali, za tu útočnou už ale ano. Dostali se do ohromného vedení 14:6, a i když se Dynamo Eclot sympaticky pokoušeli o comeback, celý zápas DEFEATERS ukončili za stavu 16:13. Náš kandidát i na celkový postup na MČR se tak překvapivě loučí, DEFEATERS budou mít naopak šanci se dostat do play-off v 3. posledním kole na našem streamu přibližně od 17:00, kdy vyzvou GLORE!

eEriness MARVO vs. Universe (skupina B) - 2:0

Na kanále PLAYzoneUP také proběhl duel mezi eEriness MARVO a Universe. Nejdříve jsme viděli Vertigo, které volili mladí hráči Universe. To se jim ale absolutně vymstilo, eEriness MARVO postříleli všechny jejich marné snahy o získání bodu a celý zápas ukončili za stavu 16:3. Od Overpassu ze strany eEriness se po Vertigu očekávala podobná show. To se ale nestalo, neboť Universe si pro sebe dokázali na CT straně uzmout alespoň 5 kol a po vyhraných pistolkách na začátků druhé půle to dokonce mohlo vypadat i na tažení za srovnáním skóre. Jenže skvěle hrající Vojtěch "Valencio" Mydlář s celkovými 34 killy společně se svými spoluhráči nenechal nic náhodě a eEriness MARVO celou mapu ukončili za stavu 16:8. S Universe se tak loučíme, jejich soupeře naopak uvidíme v posledním, večerním zápase, kde se bude bojovat o úplně poslední vstupenku do play-off.

ENTERPRISE vs. Dark Tigers (skupina B) - 2:1

Poslední zápas druhého kola nabídl skvělou show! Před zápasem se samozřejmě favorizovali ENTERPRISE, jenže temní tygři ukázali své silné stránky. Proti svému sokovi se nebáli zvolit Inferno, což se ukázalo jako ten nejlepší možný tah. Za teroristickou stranu ENTERPRISE ničili, a byl to zejména host Šimon "KWERTZZ" Horák, který osmnácti killy dopomohl k vyhrané půlce 11:4. V druhé polovině se ještě hráči v červenobílém pokusili o comeback, Dark Tigers ale prostě byli jasně lepší a zaslouženě vyhráli 16:9. Souboj se tak dostal na Overpass, kde se od ENTERPRISE čekalo jasné vítězství. Tato mapa je ale jako stvořená pro individuální playe, což mohlo vyhovovat Dark Tigers. Ti totiž stále hledají vhodnou soupisku, a skoro v každém zápase v poslední době hráli s někým jiným. A v prostředí německé mapy se ze začátku dařilo lépe právě Dark Tigers, kteří byli o krok napřed a první polovinu opanovali 10:5. Pak se ale něco zvrtlo. Za stavu 12:5 v jejich prospěch nestihli položit bombu a Robert "manguss" Kasper tak vyhrál situaci 1v4. V tu chvíli ENTERPRISE rozjeli neskutečný comeback, podobně jako včera proti eEriness MARVO. Svému soupeři nepovolili už ani jedno kolo, stříleli je jak domeček z karet a především Andrej "Adejis" Kameništiak s celkovými 27 killy měl na vítězství 16:12 velkou zásluhu!

Celý napínavý boj tak musel rozhodnout Dust II, mapa opět jako dělaná pro Dark Tigers. Tam ale už konečně začali ENTERPRISE tak, jak bychom si to od nich představovali. Vítězné kolo střídalo druhé, první polovina skončila 11:4. I když se DTG více než sympaticky pokoušeli o comeback, hráči pod vedením legendárního Michala "KETUBOR" Csontoše celou mapu ovládli v poměru 16:13. Temní tygři se ale za svůj výkon nemusí stydět a ještě dnes večer je uvidíme znova, v zápase s eEriness MARVO budou bojovat o poslední vstupenku do play-off. V suchu už jsou naopak ENTERPRISE, kteří i přes menší komplikace splnili svůj první cíl - postup do play-off!

Soutěž v rámci AORUS MČR Tour!
Soutěž v rámci AORUS MČR Tour!
Zdroj: MČR v počítačových hrách

3. kolo

GLORE vs. DEFEATERS (skupina A) - 2:1

O předposlední vstupenku do play-off se strhl boj mezi GLORE a DEFEATERS. Od obou účastníků budoucí 10. Tipsport COOL ligy byla vidět velká urputnost, Inferno ale lépe začali GLORE, kteří si ho i zvolili. Vedení 5:0 se sice postupem času díky skvěle hrajícímu Kristiánu "heikkoL" Garberovi snižovalo, 8:7 po teroristické straně je ale stejně více než solidní výsledek. Ze začátků druhé půle to vypadalo na pořádně zamotaný výsledek, hráči v žlutomodrém byli ale ke konci o menší krůček napřed a zvítězili 16:12. Na Miragi ale DEFEATERS ukázali, proč si ji vybrali. Nejvíce zářil Dávid "xperrience" Červenec, který na celý duel nastoupil místo Rudolfa "Rutk0" Kovalčika. A když se k tomu ještě přidali další hráči, nebylo co řešit. 16:6 a šlo se na třetí mapu, kterou byla Overpass. Od této mapy jsme očekávali vyrovnaný průběh, GLORE však měli jiné plány. První polovinu vyhráli 9:6 a v té druhé svému soupeři nepovolili ani jedno jediné kolo! Absolutně klíčovou postavou byl Samuel "SMK-" Kellner s s 26 zabitími a K/D 2,17. GLORE tak postupují do nejlepší čtveřice mezi eSubu a ENTERPRISE, které ještě doplní eEriness MARVO nebo Dark Tigers.

Dark Tigers vs. eEriness MARVO (skupina B) - 2:1

Finální sobotní zápas, který určil posledního postupujícího do play-off, byl opravdu bláznivý a o jeho průběhu toho není moc co psát. První mapa byla Overpass od eEriness MARVO, na které ale Dark Tigers téměř porazili ENTERPRISE. Jenže, teď opravdu dostali lekci. Hráči v modrobílém za teroristickou stranu absolutně váleli, vyhrávali jeden bod za druhým a první polovina skončila 14:1, celý zápas pak jednoznačně 16:1. Dark Tigers, za které místo Šimona "KWERTZZ" Horáka nastoupil David "Aralio" Vu, to ale vůbec nevyvedlo z míry. Ba naopak. „Když můžou oni, tak můžeme i my,“ říkali si zřejmě tygři a na Infernu rozjeli podobně jako jejich sok parádní představení. Po prohraných pistolkách totiž svému soupeři pustili pouhopouhé jedno kolo a jednoznačně vyhráli 16:2. Bláznivé, že?

O tom, kdo se stane čtvrtým a posledním postupujícím do vyřazovací části se rozhodlo na Nuku. V prostředí této továrny se jasně lépe dýchalo Dark Tigers, kteří  po úvodních vyrovnaných kolech začali odskakovat a za bránící stranu si připsali skvělých 11 bodů. Velký podíl na tom měl Patrik "outex" Tomko, který ale předvedl skvělé výkony i v předchozích zápasech. Po tom, co tygři vyhráli druhé pistolové kolo, to už vypadalo jako definitivně rozhodnuté. Jejich sok se sice ještě nadechoval ke comebacku, skvělý útok na A site ale překazil tyto veškeré plány. Dark Tigers zvítězili 16:11 a uzavřeli play-off čtveřici, která se zítra popere o pozvánku na MČR.

Finální boje AORUS MČR Tour budou začínat v neděli ve 13:00 prvním semifinále mezi ENTERPRISE a GLORE, druhého finalistu začneme poznávat v 15:30 v duelu eSuba vs. Dark Tigers, šampiona pak okolo sedmé večerní hodiny. 

Celkové odměny v Mistrovské části:

Mistrovská část AORUS MČR Tour – skupina A
  Česká republika Dynamo Eclot 0      
 14:16, 18:22    Slovensko​ GLORE0   
  Slovensko GLORE2      
    12:16, 10:16    Česká republika eSuba 
  Česká republika eSuba2      
 16:5, 16:8  ​​ Česká republika​​ eSuba2   
  Slovensko DEFEATERS0      
         
     Slovensko GLORE2   
  Česká republika Dynamo Eclot1 16:4, 6:16, 16:6   Slovensko GLORE 
 17:19, 16:3, 13:16   ​​ Slovensko​​ DEFEATERS1   
  Slovensko DEFEATERS2      
Mistrovská část AORUS MČR Tour – skupina B
  Slovensko Universe0      
 8:16,13:16   ​​ Slovensko​​ Dark Tigers1   
  Slovensko Dark Tigers2      
    16:9, 12:16, 13:16   Slovensko​ ENTERPRISE 
  Česká republika eEriness MARVO0      
 7:16, 12:16    Slovensko ENTERPRISE2   
  Slovensko ENTERPRISE2      
         
     Slovensko Dark Tigers2   
  Slovensko Universe0 1:16, 16:2, 16:11   Slovensko​ Dark TIgers 
 3:16, 8:16    Česká republika eEriness MARVO1   
  Česká republika eEriness MARVO2      

Poznámka: časy jsou pouze orientační, v případě rychlého spádu mohou začít vždy dříve, než je psáno.

Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Foto: mcrpc.cz
Štítky: AORUS, MČR
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.