Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Cologne musí Heroic odehrát v karanténě

8. 7. 2021 | 11:06 Counter-Strike 2
Na LAN turnaj zvaný IEM Cologne se těší jak všichni fanoušci, tak profesionální hráči. V "katedrále Counter-Striku" se proti sobě utkají ty nejlepší týmy světa. Jeden z nich však má kvůli onemocnění pořádnou smůlu a bude muset odehrát celý turnaj z karantény. Organizátoři jsou připraveni na všechno!
cadiaN
cadiaN
Zdroj: HLTV.org

Od začátku koronavirové pandemie jsme se žádných LAN turnajů nedočkali, protože to epidemiologické podmínky nedovolovaly. Nyní se ale všechno mění, protože již dnes startuje hlavní část prvního letošní offline turnaje na poli CS:GO. IEM Cologne sice nese nový název, za turnajem však stále stojí pořadatel ESL, který dohlíží na dodržení všech hygienických pravidel – počínaje karanténou v hotelu po přistání, až po pravidelné testování.

Pokud není ani jeden z hráčů pozitivní, je mu umožněn vstup do arény, bazénu a vlastně celého areálu. Bohužel to ale není případ týmu Heroic, jeden z jeho hráčů měl pozitivní test na Covid-19. Celý tým tak má smůlu a turnaj musí odehrát v karanténě na hotelu – stejně jako týmy z regionu CIS, které přiletěly příliš pozdě kvůli regionálnímu RMR turnaji a například světové jedničky z Gambit zřejmě musejí hrát odděleně po místnostech.

Kdo z hráčů měl pozitivní test, neprozradil tým ani pořadatel. Víme pouze to, že dotyčný je bez vážnějších příznaků, a pokud vše půjde podle plánu, nakonec bude i moct hrát. Žádné odhlášení z turnaje ve hře není a nezbývá než doufat, že jde o poslední takový případ. Hraje se totiž o prize pool ve výši jednoho milionu dolarů!

Zdroj: Twitter
Štítky: IEM Cologne, Heroic
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.