Přejít k hlavnímu obsahu

Nový šampion Akshan: Pojďme se podívat na jeho schopnosti a tragický příběh

8. 7. 2021 | 21:36 League of Legends
Už relativně dlouho jsme se nedočkali žádného nového šampiona a Riot Games se rozhodli to změnit. S akcí Sentinels of Light přichází do hry nový hrdina Akshan. V následujících odstavcích se podíváme na jeho schopnosti a zároveň nám Riot poodkryje jeho tragický příběh, který vůbec vedl k jeho vytvoření a zapojení do celého světa League of Legends.
Akshan přichází 21.7 do hry!
Akshan přichází 21.7 do hry!
Zdroj: Riot Games

Jako první se zastavíme u Akshanových schopností. Je pravda, že tento kit by před pár lety byl rozdělen mezi dva až tři šampiony, ale jak už je v dnešní době trendem, tak Riot si potrpí na složité postavy, které odměňují hráče s dostatečným skillem. Akshan sám o sobě vznikl jako hrdina k akci Sentinels of Light, která by měla v průběhu dnešního večera přijít do hry. Ovšem teď už pojďme k jeho schopnostem.

Pasivní schopnost – Nečestný boj

Každé tři zásahy Akshanovými útoky a poškozujícími schopnostmi způsobí nárazové fyzické poškození. Pokud je cílem šampion, Akshan rovněž získá štít.

Po útoku Akshan vystřelí druhý útok, který způsobí snížené fyzické poškození. Druhou střelu lze zrušit stejně jako běžný základní útok. Pokud Akshan druhý výstřel zruší, získá bonus k rychlosti pohybu.

Q – Pomstyrang

Akshan hodí bumerang, který způsobí fyzické poškození a odhalí zasažené nepřátele a s každým zasaženým nepřítelem si zvýší dosah. Nepřátelé mohou být zasažení jednou, když bumerang letí pryč, a jednou, když se vrací.

W – Lovec padouchů

Pasivní efekt: Když nepřátelští šampioni zabijí jednoho z Akshanových spojenců, označí se jako padouši. Když Akshan zlikviduje padoucha, získá bonusové zlaťáky, všichni spojenci, které padouši zabili, se oživí na základně a všichni ostatní nepřátelé přijdou o status padoucha.

Aktivace: Akshan získá na krátkou dobu kamufláž, anebo na dobu neurčitou, pokud je poblíž terénu. Během této doby Akshan vidí stopy, které vedou k padouchům, a získá rychlost pohybu a regeneraci many při pohybu směrem k nim.

E – Hrdinské zhoupnutí

Akshan vystřelí kotvu, která se zaklíní do prvního zasaženého prvku terénu. Po zaklínění může schopnost seslat znovu a zhoupnout se kolem terénu ve směru seslání, přičemž vypálí střely s fyzickým poškozením na nejbližšího nepřítele. Během zhoupnutí může schopnost seslat ještě jednou, čímž odskočí ve směru kurzoru a vypálí poslední střelu.

Když si Akshan připíše likvidaci nepřátelského šampiona, přebíjecí doba Hrdinského zhoupnutí se zresetuje.

R – Zasloužený trest

Akshan se zaměří na nepřátelského šampiona a začne soustředit sílu do své zbraně, aby si uložil výstřely. Na konci soustředění či po opětovném seslání Akshan vypálí nastřádané náboje, z nichž každý způsobí fyzické poškození podle chybějícího zdraví prvnímu zasaženému poskokovi, šampionovi či budově.

Během soustředění a střílení Zaslouženého trestu se může Akshan normálně pohybovat a používat Hrdinské zhoupnutí.

Teď ještě k jeho tragickému příběhu pro ty, které zajímají stories postav z League of Legends stejně jako nás. Říká se, že Akshan vyrůstal na ulicích Shurimy a vždy si stál za spravedlností a iritovalo ho, když nebyly zločiny potrestány. Jedenkrát ovšem svým chováním naštval cizí ženu, která se ho pokusila zabít. 

Nakonec ovšem přežil a do péče si ho vzala milá žena Shadya, která ho vytrénovala k tomu, aby byl také Sentinel. Poté Akshan začal cestovat po celé Shurimě, aby nasbíral dostatek zbraní, které by mu pomohly porazit Viega. Mezitím se ovšem otočil jeho celý život naruby, protože jeho mistryně Shadya byla zavražděna a na něm teď zůstává zjistit, kdo to byl a pomstít ji.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.