Přejít k hlavnímu obsahu

Mutace Covidu, konec soloq a streamování. Jak se na svůj život dívá někdejší hvězda Doublelift?

8. 8. 2021 | 16:10 League of Legends
Bývalý profesionální hráč Doublelift se ve svém nejnovějším videu vyjadřuje ke své kariéře a životu poté, co ukončil hráčskou kariéru. Jediné co teď momentálně Doublelift dělá je streamování a hlavně k tomu se v tomto videu vyjadřuje. Rovněž jsme se dočkali i trochu více peprných názorů, které jsou od něj klasikou, na jakou jsme si za ty léta zvykli.
Doublelift
Doublelift
Zdroj: Riot Games

Život se pro Yilianga 'Doublelift' Penga výrazně změnil po ukončení hráčské kariéry. I tak ale chce nadále působit na League of Legends scéně. Bohužel pro něj přichází v tu nejhorší chvíli mutace viru Covid-19 s názvem Delta, která pohlcuje prozatím všechny jeho plány okolo streamování a působení v zákulisí pro fanoušky. Nejzajímavějším faktem je to, že tuto mutaci chytil i přesto, že je už několik měsíců naočkovaný vakcínou. 

Sám se k této situace vyjádřil tak, že jemu samotnému nic není, ale jeho přítelkyně Aileena zažívá těžký průběh. Pro oba to je velice nepříjemná situace, protože se nikdy s ničím takovým nesetkali. Doublelift dále pokračoval v tom, jaký má názor na svoji kariéru hráče a streamera – konkrétněji řečeno, jak moc si váží těchto příležitostí a nebere je za samozřejmé.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz

Streamování ani profesionální hráčskou kariéru nebere jako práci, nýbrž jako koníček, který se čirým štěstím stal jeho hlavním příjmem. Dále Doublelift pokračuje s tím, že na lolkařské scéně chybí zatím někdo, kdo byl někdy v životě na vrcholu a může se nějak kriticky dívat na situaci. Jeho myšlenka se dá asi pochopit směrem k ostatním streamerům tohoto typu, jako je například IWillDominate, Meteos a Sneaky, kteří nikdy nebyli konzistentně na vrcholu.

Na závěr se pustil do toho, proč ho nebaví samotné hraní League of Legends. Po ukončení kariéry už se těžko motivuje k tomu hrát, protože místo zábavy, kterou má hraní her přinášet, se kolikrát budí spíše s úzkostí z toho, že musí vůbec hrát SoloQ. Navíc sám prý neví, co bude dělat, jakmile skončí play-off LCS, protože se místo živého sledování s hosty a chatem bude muset zase jen sám hrát. Že bychom se dočkali další jeho cesty do Challengeru?

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: Doublelift, TSM, lcs
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.