Přejít k hlavnímu obsahu

Liga akademií zná své finalisty, NAVI nestačil k postupu ani m0NESY s ratingem 1.64

10. 8. 2021 | 12:51 Counter-Strike 2
První sezóna WePlay Academy League zná své finalisty. Mezi čtyřmi nejlepšími však chybí favorizovaní NAVI Junior, kterým nepomohl k postupu ani neskutečný výkon jejich hvězdy mONESYho.
WePlay Academy finalisté
WePlay Academy finalisté
Zdroj: WePlay

Hned osm předních světových organizací nasadilo své akademie do úvodní sezóny nového turnaje WePlay Academy League, určeného právě pro rozvoj mladých hráčů. Tři týdny bojů v základní části jsou za námi a my si můžeme shrnout, koho čeká LAN finále a kdo naopak zklamal.

Turnaj přinesl zrádný formát, když se týmy utkaly ve formátu 2x každý s každým v BO1 zápasech. S touto výzvou si nejlépe poradil celek mouz NXT, kde střílí například duo siuhy a Szejn, které často předvádělo skvělé souboje proti SINNERS v barvách Izako Boars. Druhé místo si odnesl celek Young Ninjas, který s 10 vyhranými zápasy ztrácel pouze jednu výhru na první místo. Poslední přímé postupové místo si odneslo jedno z největších překvapení turnaje, německý celek BIG Academy, se kterým se před turnajem příliš nepočítalo. Poslední místo obsadila akademie FURIA, která ta přišla o šanci dostat se na LAN finále.

Zbylé čtyři celky se utkaly o poslední místo v play-off ve formátu king of the hill (nejvýše nasazený tým potřebuje jednu výhru na postup, 2. nasazený dvě výhry, atd.). V úvodním kole nestačili hráči Astralis Talent na VP.Prodigy, těm pak v druhém kole vystavil stopku m0NESY s jeho NAVI Junior.

V posledním kole se tak o postup utkali hráči akademií NAVI a fnatic. Právě m0NESY pokračoval ve skvělých výkonech, o kterých vypovídá neskutečný turnajový rating 1.64. Counter-Strike je však týmová hra a jeden hráč k výhře často nestačí. NAVI proti fnatic Rising nevyhráli ani jednu mapu a s turnajem se loučí. Výkon akademie fnatic je o to působivější, že sestava vznikla jen pár hodin před startem turnaje.

LAN finále turnaje čeká na čtveřici postupujících týmů od 27. do 29. srpna, kdy se ve studiích v ukrajinském Kyjevě utkají o 88 000 dolarů.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.