Přejít k hlavnímu obsahu

Singed pod peřinou a banda Yordlů? Jakými LoL postavami se cítí být analytici a komentátoři?

19. 8. 2021 | 17:21 League of Legends
Blížící se finále druhé zastávky Guseppe MČR Tour na analyst desku slibuje samá zvučná jména a ta si zaslouží sadu peprných otázek. Některé odpovědi vás možná překvapí, některé naopak nemohly dopadnout jinak. Kdo se podobá jaké postavě z League of Legends?
Představení Guseppe castu!
Představení Guseppe castu!
Zdroj: mcrpc.cz

Finále druhé zastávky Guseppe MČR Tour je opravdu za dveřmi a je na čase představit si náš analyst desk společně s komentátory. Tentokrát vás čeká pár opravdu zajímavých jmen, která vás provedou celým finálovým víkendem. Zároveň jsme jim nechtěli nechat jednoduchý rozhovor a tím pádem jsme je vyzpovídali ve třech relativně jednoduchých otázkách, u kterých se ovšem museli zamyslet.

  1. Jak dlouho tě League of Legends doprovází v životě a jakého šampiona jsi začal/a mainit jako prvního?
  2. Buff, nerf a naprosté smazání z League of Legends. Kterým postavám bys dopřál/a tento “luxus”?
  3. Jaká postava z League of Legends s tebou sdílí vlastnosti a nejvíce se ti podobá?
Aneta "Charmie" Cichowská
Aneta "Charmie" Cichowská
Foto: mcrpc.cz

"Začala jsem hrát LoL v preseason na konci 4 sezóny. V tu dobu vyšel Yasuo a můj kamarád mi doporučil hrát Ahri, že by se mi mohla zalíbit a zůstala mým mainem až doteď. 

Naprosto bych smazala Vladimíra, Shaca, Malzahara, Kassadina. Přilepšila bych Nidalee a pak také Taliyah, a poslala pod drn Viega společně s Xin Zhaem. Jako midař bych také podpořila nerf Luciana na midu a těším se na změnu, kterou pro něj Riot připravuje, měl by být závislejší na svém supportovi. (viz.pbe) 

Je těžké se přirovnat k bandě bojovníků, ale myslím si, že se nejvíce podobám jak vzhledově, tak charakteristicky Lux, která je známá především svým optimismem."

Jiří "Bananides" Johanides
Jiří "Bananides" Johanides
Foto: mcrpc.cz

"League of Legends jsem poprvé zapnul před asi 7 lety a prakticky hned odinstaloval, protože mě to vůbec neoslovilo. Cestu zpět jsem k němu našel až během Worlds 2016. Nikdy jsem to nehrál tolik, abych někoho mainil, ale Galiem nepohrdnu nikdy. Pochopitelně v Birdio skin provedení.

Asi úplně nevím, komu bych dal buff, protože z mého (dost omezeného) champion poolu jsou současně hratelní víceméně všichni. Nerf bych si prosil u Tahm Kenche, to je až hloupě otravná kravina v nynější podobě. Kdybych měl tu moc, vymažu ze hry Shaca, ať si jde za Berouskem.

Řekl bych, že nejvíce toho sdílím asi s Rakanem. Trochu narcis, docela showman, ale zároveň taky support, co ve hře rozjíždí fighty a po vítězství si rád zatancuje se svojí milovanou."

Roman Dufek
Roman Dufek
Foto: mcrpc.cz

"Někdy se budím ze spaní s tím, že jsem nikdy nezačal. Pak si ale uvědomím krutou realitu, hraju to od roku 2015. Tehdy se na MSI rozdávaly mystery gifty za baron steal nebo pentu, a první zápas, který jsem viděl se Xnapym u rodičů na televizi, byl FNC proti SKT ve skupinách, kde padlo obojí. První hrdina byla Irelia a to proto, že ji tehdy hrál i Mozilla.

Nerf a naprosté smazání bych dal všem, které hraje Xnapy. Abych už nikdy neviděl úsměv na jeho tváři jen proto, že kliká rychleji než někdo jiný. Speciální místo v pekle si zaslouží Viego, který má asi deset řad břišáků. A buffnul bych Azira, to je snad jasný.

Já bych řekl, že nejvíce sdílím s Dravenem, ale přítelkyně tvrdí, že spíše Singed. Hlavně pod peřinou."

Tomáš "Mortsche" Anděl
Tomáš "Mortsche" Anděl
Foto: mcrpc.cz

"S LoLkem to už táhnu od půlky třetí sezóny. Vyloženě maina jsem neměl, nejprve jsem hodně střídal linky, pak jsem primárně hrál mid a v páté sezóně jsem přešel na top. Jako prvního nejdražšího champa jsem si koupil Dianu, protože se mně neskutečně líbila (v tu dobu vycházela), takže asi ta Diana jako první main.

Nerad buffuju champy, co hraju, protože se bojím, že pak budou moc silní. Takže z těch, co nehraju zas tak často, bych klidně rád viděl buff na Ornna. Je to jeden z těch zábavnějších tanků na hraní, sledování i komentování. Vynerfoval bych toho určitě hodně. Aktuálně žhavý kandidát na nerf je Xin Zhao, ten šampion nabízí fakt všechno. Pak nemám úplně v oblibě třeba Cassio, Illaoi nebo Kog'Mawa, ty bych taky klidně vynerfoval/změnil. Smazal bych Illaoi. Nejenom, že nerad proti tomu champovi hraju, ale hlavně mně přijde dost bez nápadu a má nenápaditý playstyle.

Rumble, protože mně přijde z jeho hlášek, že je optimistický. Mechanik jako on úplně nejsem, ale řekl bych, že svým vzrůstem a se jménem Mortsche mám k yordlům docela blízko a rovněž Rumbla rád hraju."

Prokop "Hippowan" Sojka
Prokop "Hippowan" Sojka
Foto: mcrpc.cz

"Lolečko mě doprovází s pauzami fakt dlouho. Občas jsem hrál a sledoval míň, občas víc, ale je to srdcovka. Začal jsem někdy 2012 a zamiloval jsem si Munda, ale tím, že jsem hrál hlavně 3v3, jsem v rankedech absolutně netušil a po pár hrách na supportovi jsem ho opustil. Pak přišel Zac, který byl ve 3. sezóně extrémně OP, a okamžitě jsem mu propadl. Ten zelenej slizák se mnou drží vlastně i doposud, kdy si ho rád čas od času zahraju, ale není to tak uspokojující jako dřív..

Buff Rumble, v metě mě bavil vždycky a po nerfech z ní trochu ustoupil. Chci vidět ananasy a plamenomet v plné síle. Nerf Viego, protože je stejně v podstatě perma banned, tady moc není o čem. Vymazat Shaca, protože když hraješ s ním, neužíváš si a když ho nevyužiješ, je totálně zbytečný. Když hraješ proti tomu a kempí ti linku, tak je to asi nejhorší pocit a když jsi squishy a tým tě nechá na holičkách, rychle tě smaže a nemůžeš s tím nic moc dělat. 

Těžký rozhodování, ale klidně bych řekl třeba Galia. Statný týpek, mám větší břich a menší ramena, ale taky občas někoho tauntnu, (nerad) létám někomu pomáhat a většinou nejsem ten highlight hráč."

Pavel "Mozilla" Klaban
Pavel "Mozilla" Klaban
Foto: mcrpc.cz

"V mém pokročilém herním věku je asi správná odpověď: Až moc dlouho a už se to ani nedá počítat ty roky, ale někde kolem těch 10 let to bude. Můj main byla vždycky Irelia, ale pak mi ji nějaký člověk v Riotu zkazil.

Buffnul bych Kennena, protože mě vždycky bavil a pak i Lux , aby moje žena neintila každou hru. Nerfnul bych asi Akali, velice vybalancovaný šampion, že? Na smazání bych rozhodně viděl Viega, vůbec nechápu, jak tahle blbost může existovat.

Mno, poslední dobou, vzhledem k mému komfortnímu životu, by to vzhledově byltakový Gragas, akorát bez toho chlastání, takže spíše Chogath. Charakteristikou bych třeba řekl taková korejská Lissandra. Kdo ví, jak je ten champ uřvaný, tuší proč. V práci bychom to nazvali zdravou motivací, že ano."

David "Davkouny" Vogel
David "Davkouny" Vogel
Foto: mcrpc.cz

"Už devátým rokem, je to dlouhé a pevné partnerství s občasnými hádkami, ale stále se považuji za šťastně zamilovaného. První šampion, kterého jsem začal mainit v pravém slova smyslu, byla Katarina, se kterou jsem se prosekal až do silveru. Tam jsem zjistil, že ji counteruje Diana a Fizz a nejvíc jsem točil tyto tři panďuláky.

Buff Fizz, nejlíp rework a přidat mobilitu i na W, ten champ málo skáče. Nerf Talon, blbě se proti tomu hraje s Fizzem a vymazat Viega, tahle postava je za mě designem naprostý omyl. Je super, že je tu další hrdina s 1v9 potenciálem pro highlighty, ale hrdina by neměl mít tolik možností a síly.

S mým vzrůstem to musí být Yordle, baví mě letectví a rád řvu nesmyslný fráze, takže bych se ztotožnil s Corkim. Akorát takový knír v životě nevypěstuju."


Tak co, překvapily vás některé odpovědi? Složení celého toto castu bude následovné:

Komentovat zápasy pro vás budou Prokop "Hippowan" Sojka, David "Davkouky" Vogel a legenda domácí scény Pavel "Mozilla" Klaban.

Na analyst desku je poté doplní Aneta "Charmie" Cichowská, Tomáš "Mortsche" Anděl, Roman Dufek a celé to na starost v roli moderátora nebude mít nikdo jiný, než sám Jiří "Bananides" Johanides.

Harmonogram celého víkendu je následovný:

  • Sobota 10:00 13:00 BO3 - 1. kolo GSL skupin: 
  • Sobota 13:00 16:30 BO3 - 2. kolo GSL skupin: 
  • Sobota 17:00 20:00 BO3 - Decider 
  • Sobota 20:30 23:30 BO3 - Decider

 

  • Neděle 12:00 15:00 BO3 - 1. semifinále
  • Neděle 15:30 18:30 BO3 - 2. semifinále
  • Neděle 19:00 23:00 BO5 - Finále

Celý víkend se bude streamovat na našem Twitch kanále a kromě skvělé zábavy a kvalitního League of Legends se také můžete těšit na soutěž o ceny, které do turnaje věnovala společnost Herní-kupony.cz. Podrobnosti najdete v minulém článku.

Štítky: Guseppe, MČR
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.